Kamerun po neúspechu na Africkom pohári nepredĺžil zmluvu s trénerom Songom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kamerun po neúspechu na Africkom pohári nepredĺžil zmluvu s trénerom Songom

Rigobert Song počas zápasu proti Nigérii.
Rigobert Song počas zápasu proti Nigérii.FRANCK FIFE/AFP
Rigobert Song (47) vydržal na poste trénera Kamerunu presne dva roky. Národný tím v januári neuspel na Africkom pohári národov, federácia o niekoľko týždňov neskôr všetko zhodnotila a napokon sa rozhodla bývalého obrancu Liverpoolu či Galatasarayu prepustiť.

Song predminulý rok nahradil Antonia Conceicaa a zmluva platila do 28. februára. Hlavným dôvodom nepredĺženia spolupráce bol výsledok na Africkom pohári národov, Kamerun po postupe zo skupiny skončil už v osemfinále, nad jeho sily bola Nigéria.

"Do tímu priniesol veľa, ale futbalové zákony sú také, aké sú. Nesplnili sme hlavný cieľ a výkonný výbor vrátane mňa nemá záujem o predĺženie zmluvy," povedal šéf kamerunskej federácie Samuel Eto'o.

"Vyberieme sa inou cestou, musíme myslieť na budúcnosť národného tímu," dodal bývalý vynikajúci útočník.

Song pri kamerunskej reprezentácii opakovane pôsobil ako asistent trénera a v úlohe hlavného kouča zaskakoval už pred šiestimi rokmi. Počas aktívnej kariéry odohral za národný tím 137 zápasov, na klubovej scéne obliekal dresy Metz, Salernitany, Liverpoolu, West Hamu, 1. FC Kolín, Galatasarayu a Trabzonsporu.