Kanada zverejnila nomináciu na MS, dostal sa do nej aj zranený Davies

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada zverejnila nomináciu na MS, dostal sa do nej aj zranený Davies

Kanada zverejnila nomináciu na MS, dostal sa do nej aj zranený Davies
Kanada zverejnila nomináciu na MS, dostal sa do nej aj zranený DaviesProfimedia
Tréner kanadskej futbalovej reprezentácie John Herdman (47) nominoval hráča Bayernu Mníchov Alphonsa Daviesa (22) na blížiace sa MS v Katare aj napriek nedávnemu zraneniu.

Kanaďan si v minulotýždňovom zápase proti Herthe Berlín, v ktorom Bayern zvíťazil 3:2, poranil zadný stehenný sval a v 64. minúte musel odísť z ihriska. Davies pre zranenie vynechal zápas proti Werderu Brémy a Schalke.

Nemecký klub informoval, že zranenie nie je vážne a kanadský tréner ho tak nominoval do svojho 26-členného kádra. Tam nezaradil obrancu Doneila Henryho, toho zdravotné problémy nepustia na ihrisko.

Pre Kanadu, ktorá sa naposledy na MS kvalifikovala v roku 1986, odštartuje v Katare zápasom proti Belgicku 23. novembra. V F-skupine ďalej zabojuje o postup s Chorvátskom o štyri dni neskôr a s Marokom 1. decembra.

Nominácia Kanady na MS v Katare

Brankári: Milan Borjan (Crvena Zvezda Belehrad), James Pantemis (CF Montreal), Dayne St. Clair (Minnesota United)

Obrancovia: Sam Adekugbe (Hatayspor), Derek Cornelius (Vancouver Whitecaps), Alistair Johnston (CF Montreal), Richie Laryea (Nottingham Forrest), Kamal Miller (CF Montreal), Steven Vitoria (GD Chaves), Joel Waterman (CF Montreal), Alphonso Davies (Bayern Mníchov)

Záložníci: Stephen Eustaquio (FC Porto), Tajon Buchanan (Club Bruggy), Liam Fraser (KMSK Deinze), Atiba Hutchinson (Besiktas JK), Mark-Anthony Kaye (Toronto FC), Ismael Kone (CF Montreal), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montreal), David Wotherspoon (St. Johnstone)

Útočníci: Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Jonathan David (LOSC Lille), Junior Hoillett (Reading FC), Cyle Larin (Club Bruggy), Liam Miller (FC Bazilej), Ike Ugbo (Troyes AC)