Kanonier Toney priznal podiel na stávkach, hrozí mu dištanc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kanonier Toney priznal podiel na stávkach, hrozí mu dištanc
Toney si narobil poriadne problémy.
Toney si narobil poriadne problémy.Profimedia
Útočník Brentfordu Ivan Toney (26) sa priznal k porušeniu pravidiel o stávkovaní a hrozí mu trest vrátane pozastavenia činnosti. Tretí najlepší strelec aktuálneho ročníka anglickej ligy je obvinený v 262 prípadoch z obdobia rokov 2017 až 2021.

Podľa BBC alebo The Guardian zatiaľ nie je jasné, ku koľkým prípadom sa Toney priznal a v koľkých trvá na svojej nevine. Útočníka teraz čaká disciplinárne vypočutie, počas ktorého sa dozvie svoj prípadný trest.

Toney pôsobil v rokoch 2017 - 2020 v tretej lige. Následne prestúpil do druholigového Brentfordu, za ktorý nastrieľal 33 gólov a zabezpečil mu postup medzi elitu. V minulej sezóne strelil v Premier League 12 presných zásahov a v aktuálnej sezóne ich má po 23 zápasoch na konte 14. V septembri dostal svoju prvú pozvánku do anglickej reprezentácie, ale v zápasoch Ligy národov proti Taliansku a Nemecku napokon nenastúpil.

Anglická futbalová asociácia v minulosti v podobných prípadoch uložila prísne tresty. Reprezentačný obranca a kapitán Newcastlu Kieran Trippier dostal v roku 2020 desaťtýždňový dištanc za prezradenie svojho pripravovaného prestupu z Tottenhamu do Atlética Madrid na účely stávkovania. Stredopoliar Burnley Joey Barton porušil pravidlo o stávkovaní 1260-krát, za čo dostal v roku 2017 trest na jeden a pol roka, neskôr znížený na 13 mesiacov.