Toney strelil sporný gól, fanúšikovia Arsenalu ho následne rasisticky urážali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Toney strelil sporný gól, fanúšikovia Arsenalu ho následne rasisticky urážali
Útočník bol terčom rasizmu.
Útočník bol terčom rasizmu. TASR
Anglický futbalista Ivan Toney (26) z Brentfordu sa stal terčom rasistických urážok po tom, ako dal sporný vyrovnávajúci gól v sobotňajšom zápase 23. kola Premier League na pôde vedúceho Arsenalu Londýn.

Toney, ktorý je tmavej farby pleti, čelil rasistickým útokom na sociálnych sieťach. "Bezprostredne po zápase dostal prostredníctvom svojho účtu na Instagrame množstvo urážlivých a rasisticky orientovaných správ. Sme znechutení a zarmútení, že Ivan tomu musel opäť čeliť," uviedlo vedenie Brentfordu v klubovom vyhlásení.

Arsenal okamžite ponúkol hráčovi svoju podporu a vyhlásil, že spolupracuje s Brentfordom na identifikácii zainteresovaných osôb.

Orgán zodpovedný za rozhodovanie v Premier League (PGMOL) v nedeľu priznal, že vyrovnávajúci gól Brentfordu na ihrisku lídra súťaže videorozhodcovia riadne neskontrolovali. Po gólovej hlavičke Toneyho nasledovala dlhá kontrola VAR, videosystém skúmal, či Ethan Pinnock nebol v ofsajde a či pred gólom nezasiahol do hry.

Arbitri, ktorí majú na starosti VAR, však prehliadli skutočnosť, že Christian Norgaard bol v ofsajdovom postavení, keď poslal loptu na Toneyho, ktorý vyrovnal. Šéf PGMOL Howard Webb kontaktoval v nedeľu predstaviteľov Arsenalu a Brightonu a povedal im, že v procese VAR nastali výrazné pochybenia.