VAR urobil chyby, uznal Webb. Či rozhodcovia budú pykať, zatiaľ nie je jasné

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
VAR urobil chyby, uznal Webb. Či rozhodcovia budú pykať, zatiaľ nie je jasné
Vpredu Ivan Toney, vzadu protestujúci hráči Arsenalu.
Vpredu Ivan Toney, vzadu protestujúci hráči Arsenalu.Profimedia
Šéf anglických rozhodcov Howard Webb (51) zvolal na utorok stretnutie predstaviteľov futbalovej Premier League (PL) po dvoch víkendových chybách pre ofsajd.

Orgán zodpovedný za rozhodovanie v PL (PGMOL) vydal vyhlásenie, v ktorom potvrdil, že Webb kontaktoval Arsenal a Brighton, aby uznal a vysvetlil chyby, ktoré sa stali v ich sobotňajších zápasoch.

Prehľad duelu Arsenal - Brentford 1:1

V zápase Arsenalu s Brentfordom videoasistent rozhodcu (VAR) Lee Mason zle vyhodnotil ofsajd pred akciou na vyrovnávajúci gól Ivana Toneyho z tímu hostí. Brightonu zasa neuznali presný zásah Pervisa Estupiñána v 32. minúte súboja na ihrisku Crystal Palace, rovnako pre postavenie mimo hry. V tomto zápase mal VAR na starosť Johny Brooks a ako ukázali zábery, gól mal platiť.

Prehľad duelu Crystal Palace - Brighton 1:1

Webb podľa informácií tlačovej agentúry DPA zvolal stretnutie všetkých predstaviteľov najvyššej súťaže v reakcii na víkendové incidenty. Orgán PGMOL sa nevyjadril k tomu, či sa Mason zapojí do ďalších zápasov.

Arbiter urobil chybu aj na začiatku tejto sezóny (3. septembra), keď neuznali gól Newcastlu United v domácom stretnutí proti Crystal Palace. Brooksovi zrušili nominácie na pondelkový zápas Liverpoolu proti Evertonu a stredajší duel Arsenalu s Manchestrom City. Nahradili ho Andre Marriner a David Coote.