Kližan v 1. kole challengeru premiérovo od júna 2021, Murray vypadol s Pairem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kližan v 1. kole challengeru premiérovo od júna 2021, Murray vypadol s Pairem
Martin Kližan si zahrá hlavnú súťaž v nemeckom Koblenzi.
Martin Kližan si zahrá hlavnú súťaž v nemeckom Koblenzi.TASR
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 29. januára?

21:50 - Andy Murray skončil pri svojom druhom štarte na halovom turnaji ATP v Montpellieri v úvodnom kole. Bývalý líder rebríčka prehral 6:2, 6:7, 3:6 s trápiacim sa Benoitom Pairem a na prvé víťazstvo od konca októbra stále čaká. Francúz, ktorý si pripísal prvé víťazstvo na významnom podujatí od augusta minulého roka, si zahrá o prvé štvrťfinále na tejto úrovni od augusta 2021 s lepším z domáceho derby medzi Haroldom Mayottom a Lucasom Pouilleom.

19:00 - Raketa Rafaela Nadala z finále Roland Garros 2007 sa na aukcii predala za viac ako 118 000 dolárov. Podľa agentúry Reuters ide o jednu z najvyšších súm zaplatených za tento typ memorabílií. Nadal vo finále v Paríži zdolal Rogera Federera v štyroch setoch a získal tretí zo svojich 22 grandslamových titulov. S rovnakou raketou hral aj v predchádzajúcich zápasoch turnaja vrátane semifinále proti Novakovi Djokovičovi.

18:30 - Talian Jannik Sinner si dá po triumfe na grandslamovom Australian Open pauzu. Šampión z Melbourne vynechá budúcotýždňový turnaj ATP v Marseille, informovali o tom organizátori halového podujatia. Voľnú kartu udelia Nemcovi Alexandrovi Zverevovi - semifinalistovi AO.

15:25 - Martin Kližan porazil vo finále kvalifikácie v nemeckom Koblenzi domáceho Marvina Möllera 6:2, 3:6, 6:3, čím si vybojoval postup do hlavnej fázy turnaja. Tridsaťštyriročný Slovák sa predstaví v 1. kole challengeru prvý raz od júna 2021, keď sa na domácej pôde v Bratislave dostal do semifinále.

15:03 - Paula Badosová sa na začiatku tejto sezóny vrátila po približne polročnej zdravotnej pauze a stále nie je v najlepšej forme. Bývalá svetová dvojka to potvrdila v prvom kole v Hua Hin, kde musela otáčať súboj s domácou outsiderkou. Napokon zdolala Lanlanu Tararudeeovú, aktuálne 298. hráčku svetového rebríčka, 3:6, 6:4, 6:1. O svoju prvú štvrťfinálovú účasť od mája minulého roka sa bude usilovať proti Diane Snaiderovej.

14:10 - Tenisový turnaj Masters 1000 v Paríži sa bude tento rok hrať naposledy v hale Bercy. Od budúcej sezóny tenistov privíta La Défense Arena s kapacitou 23-tisíc divákov. Kapacita hľadiska bude väčšia o päťtisíc divákov. Zlepšiť by sa mal aj harmonogram podujatia, ubudnúť by mali vyvrcholenia stretnutí v neskorých nočných hodinách.

11:45 - Magda Linetteová skrečovala v prvom kole na Australian Open, čím neobhájila vlaňajšie senzačné semifinále a vypadla z prvej päťdesiatky rebríčka. Ďalšie sklamanie zažila hneď v úvodnom zápase v Hua Hin, keď podľahla 4:6, 6:1, 1:6 Diane Šnajderovej. Poľka plnila úlohu nasadenej jednotky a pri oboch predchádzajúcich štartoch v thajskom meste, kde pred štyrmi rokmi získala svoj posledný titul, bola minimálne v semifinále.

10:25 - Bývalá svetová dvanástka Wang Čchiang odohrala v Hua Hin svoj prvý súťažný zápas od septembra 2022 a za necelú hodinu schytala výprask od nasadenej krajanky Wang Si-jü 1:6, 1:6. Číňanka sa v druhom kole stretne s maďarskou kvalifikantkou Dalmou Gálfiovou, ktorá podobným spôsobom deklasovala Ajlu Tomljanovičovú.

08:05 - V pondelok sa začínajú aj turnaje na okruhu ATP a WTA. Muži budú bojovať vo francúzskom Montpellieri, no bez zástupcu spod Tatier. Naopak, podujatie v horšie obsadenom thajskom Hua Hine bude aj so Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou. Rakúsky Linz privíta vyššie nasadené hráčky v renkingu ako Jelenu Ostapenkovú či porazenú semifinalistku Australian Open Dajanu Jastremskú.

08:00 - Martin Kližan zabojuje vo finále kvalifikácie challengeru v nemeckom Koblenzi o postup do hlavne súťaže. Slováka, ktorý sa na medzinárodné súťažné kurty vrátil v decembri 2023 po dvaapolročnej prestávke, čaká duel s domácim Marvinom Möllerom.