Koniec spolupráce so psychológom sa vyplatil. Sabalenková útočí na titul v Melbourne Parku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec spolupráce so psychológom sa vyplatil. Sabalenková útočí na titul v Melbourne Parku

Sabalenková oslavuje postup do finále.
Sabalenková oslavuje postup do finále. Reuters
Aryna Sabalenková (24) prezradila, že pred sezónou prestala konzultovať so psychológom a mentálnu stránku svojej hry vzala do vlastných rúk. Okamžite sa jej to vyplatilo v podobe titulu v Adelaide a účasti vo finále Australian Open.

Piata nasadená Bieloruska Sabalenková prehrala svoje tri predchádzajúce grandslamové semifinále, ale vo štvrtok v Melbourne Parku zdolala Poľku Magdu Linetteovú. Pre seba aj divákov pripravila zaujímavý súboj o titul s wimbledonskou šampiónkou Jelenou Rybakinovou.

Aryna Sabalenková (Biel.-5) - Magda Linetteová (Poľ.) 7:6 (1), 6:2

Sabalenková predĺžila svoju víťaznú sériu bez straty setu na 10 zápasov v rade v roku 2023. Tá prišla po veľkom rozhodnutí pred začiatkom novej sezóny.

"Ak mám byť úprimná, rozhodla som sa prestať spolupracovať so psychológom. Uvedomila som si, že mi nikto okrem mňa nepomôže," povedala Sabalenková novinárom.

"Pred sezónou som sa rozprávala so svojím psychológom so slovami: 'Počúvajte, mám pocit, že sa s tým musím vysporiadať sama,' pretože zakaždým, keď dúfam, že niekto vyrieši môj problém, tak ho nevyrieši. Musím jednoducho prevziať túto zodpovednosť a musím sa s tým vyrovnať. Áno... Som svojím vlastným psychológom."

Dvadsaťštyriročná hráčka uviedla, že absenciu psychológia rieši aj tým, že sa viac rozpráva so svojimi najbližšími.

"Veľa sa rozprávam s tímom aj s mojou rodinou. Myslím si, že sa celkom dobre poznám. Viem, ako zvládať svoje emócie," dodala Sabalenková.

Sabalenková počas duelov ubrala na emóciách.
Sabalenková počas duelov ubrala na emóciách.Profimedia

Finále Australian Open: Aryna Sabalenková (Biel.-5) - Jelena Rybakinová (Kaz.-22.)

Už skôr na turnaji naznačila, že potrebuje byť na kurte trochu nudnejšia, aby bola efektívnejšou hráčkou.

"Áno, snažila som sa menej kričať po niektorých zlých bodoch alebo chybách. Snažila som sa držať na uzde, zostať pokojná, myslieť len na ďalšiu výmenu," priznala.

"Myslím si, že nie som až taká nudná. Stále kričím 'poďme' a všetky podobné veci. Nemyslím si, že je nudné pozerať sa na mňa. Dúfam, že nie je. Ide zo mňa len menej negatívnych emócii," uzavrela.