Koniec úspešnej spolupráce. Sakkariová sa po šiestich rokoch rozlúčila s trénerom Hillom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec úspešnej spolupráce. Sakkariová sa po šiestich rokoch rozlúčila s trénerom Hillom

Sakkariová ukončila spoluprácu s trénerom Hillom.
Sakkariová ukončila spoluprácu s trénerom Hillom.Profimedia
Dnes už málo vídaná šesťročná spolupráca gréckej tenistky Marie Sakkariovej (28) a britského trénera Toma Hilla (28) je minulosťou. Svetová deviatka sa po nevydarenom štarte do novej sezóny rozhodla rozlúčiť s trénerom, ktorý z nej urobil hráčku svetovej špičky a dvakrát ju doviedol do grandslamového semifinále.

Krok vpred na našich cestách

"Tom, ďakujem ti za všetky emócie a podporu na kurte aj mimo neho. Za dôveru, ktorú si vo mňa mal od prvého dňa. Spolu sme rástli a pomohol si mi uvedomiť si, že všetko je možné," napísala Sakkariová na Instagrame.

"Urobil si zo mňa nielen lepšiu tenistku, ale aj lepšieho človeka. Ďakujem ti, že si pre mňa vždy chcel to najlepšie a vždy si mi kryl chrbát! Prajem ti veľa šťastia v ďalšej kapitole kariéry," poďakovala sa svojmu dlhoročnému trénerovi, ktorý ju viedol od roku 2018.

"Po skvelých šiestich rokoch s Mariou ukončujeme našu profesionálnu spoluprácu, ale zostávame blízkymi priateľmi. Maria je neuveriteľná športovkyňa a skvelý človek. Bolo mi absolútnou cťou s ňou spolupracovať," potvrdil Hill ukončenie v priateľskom duchu.

"Som nesmierne hrdý na to, čo sme spolu dosiahli. Obaja sme presvedčení, že to bude krok vpred na našich cestách a umožní nám to preskúmať nové možnosti a vzrušujúce výzvy, ktoré sú pred nami," dodal 28-ročný britský tréner, ktorý pomáhal aj Američanke Danielle Collinsovej.

Hill začal Sakkariovú trénovať, keď bola v rebríčku mimo prvej päťdesiatky. Spoločne každý rok postupnými krokmi zlepšovali svoje rebríčkové postavenie a usadili sa v elitnej desiatke. A to aj napriek tomu, že jeho zverenkyňa často nevyhrávala zápasy v záverečných fázach turnajov.

Semifinále a finále? 11 víťazstiev, 31 prehier.

Na grandslamových turnajoch sa grécka tenistka len dvakrát dostala cez osemfinále (semifinále na Roland Garros 2021 a US Open 2021). V semifinálových súbojoch na hlavnom okruhu má mizernú bilanciu 9-24 a vo finále 2-7. Tituly slávila na podujatí WTA 250 v Rabate 2019 a vlani na jeseň na podujatí WTA 1000 v mexickej Guadalajare 2023.

Posledné dve sezóny bývalá svetová trojka ukončila na Turnaji majsteriek, pričom dvakrát si zahrala v semifinále. Vstup do sezóny 2024 sa však 28-ročnej Sakkariovej nevydaril a ťahá sériu troch prehier.

Na Australian Open vypadla v druhom kole s Elinou Avanesianovou, v Abú Zabí uhrala len tri gemy proti Sorane Cirsteovej a tento týždeň v Dauhe nepremenila mečbal proti Linde Noskovej. Keďže v Katare neobháji semifinálovú miestenku, v pondelok vypadne z TOP 10. V nej bola nepretržite od začiatku októbra 2021.