Wozniackej koniec, Džabúrovú vyradila 16-ročná Ruska. Schmiedlovej nepriala ani štvorhra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wozniackej koniec, Džabúrovú vyradila 16-ročná Ruska. Schmiedlovej nepriala ani štvorhra
Wozniacka sa do tretieho kola nepozrie.
Wozniacka sa do tretieho kola nepozrie.AFP
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 17. januára?

14:53 - Maria Sakkariová už na štvrtom Grand Slame v rade nepostúpila do tretieho kola. Svetová osmička, ktorá vlani na WTA 1000 v Guadalajare získala svoj iba druhý kariérny titul, prehrala v druhom kole Australian Open dvakrát 4:6 s Elinou Avanesjanovou. Ruska, ktorá odohrala svoj prvý súboj s hráčkou z TOP 10 a vlani zažiarila osemfinálovým vystúpením na French Open, sa o účasť v druhom týždni stretne s Martou Kosťukovou.

13:58 - Novak Djokovič nie je momentálne v optimálnej forme ani kondícii. S 10 triumfmi najúspešnejší hráč turnaja v Melbourne a obhajca titulu tento rok v dvoch zápasoch stratil viac setov ako po ceste za minuloročným prvenstvom. Štyri sety potreboval aj s domácim Alexeiom Popyrinom, ktorého aj vďaka štyrom odvráteným setbalom zdolal 6:3, 4:6, 7:6, 6:3. Na svoje už 16. osemfinále v najúspešnejšom dejisku sa bude chcieť dosiahnuť po dueli proti Tomásovi Martínovi Etcheverrymu.

12:48 - Aj v druhom vystúpení na tohtoročnom Australian Open potreboval Stefanos Tsitsipas štyri sety na postup. Minuloročný finalista bol tentoraz dokonca veľmi blízko manku dvoch setov a rozhodujúcemu setu, domáceho Jordana Thompsona napokon zdolal 4:6, 7:6, 6:2, 7:6. Jeho ďalším súperom bude Luca Van Assche, ktorý sa dostal do tretieho kola Grand Slamu po prvýkrát.

11:46 - Andrej Rubľov potreboval v úvodnom kole Australian Open všetkých päť setov proti Thiagovi Seybothovi Wildovi, avšak v druhom kole mu stačili už iba tri. Christophera Eubanksa zdolal trikrát pomerom 6:4 a pošetril si sily pre prípadné záverečné kolá. O postup do osemfinále sa bude usilovať v súboji minuloročných štvrťfinalistov so Sebastianom Kordom.

10:52 - Tomáš Macháč sa prvýkrát v kariére dostal medzi 32 najlepších hráčov na grandslame. Postup do 3. kola Australian Open oslávil po sebavedomom výkone, ktorým prehral Francesa Tiafoea z USA v troch setoch 6:4, 6:4 a 7:6.

10:33 - Adrian Mannarino si aj druhú výhru na tohtoročnom Australian Open pripísal po päťsetovej bitke. Po bývalom šampiónovi Stanovi Wawrinkovi zdolal aj Jaumeho Munara, španielskeho antukového špecialistu pretlačil 6:3, 6:3, 1:6, 2:6 a 6:3. Na svoje piate grandslamové osemfinále a druhé v Melbourne bude Francúz útočiť proti minuloročnému štvrťfinalistovi Benovi Sheltonovi.

10:25 - Brenda Fruhvirtová si pred pár dňami na Australian Open pripísala svoje prvé víťazstvo v hlavných súťažiach grandslamových podnikov, ale na ďalšie si bude musieť ešte počkať. Šestnásťročná kvalifikantka neprekvapila a v druhom kole podľahla 3:6, 2:6 minuloročnej šampiónke a svetovej dvojke Aryne Sabalenkovej. Bieloruska bude v obhajobe titulu pokračovať súbojom s Lesiou Curenkovou, alebo Rebekou Masárovou.

09:38 - Anna Karolína Schmiedlová s Ukrajinkou Angelinou Kalininovou neuspeli v prvom kole štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Americko-ruskej dvojici Emma Navarrová, Diana Šnajderová podľahli 5:7, 0:6.

09:17Paula Badosová absolvuje na Australian Open svoj iba druhý turnaj od minuloročného Wimbledonu a zbiera svoje prvé tohtoročné výhry. Bývalá svetová dvojka stále nestratila set a v druhom kole zmietla trojnásobnú štvrťfinalistkú Anastasioúu Pavljučenkovovú 6:2, 6:3. Španielka si o svoje druhé osemfinále v Melbourne zahrá s Amandou Anisimovovou.

08:41 - Do ďalšej fázy Grand Slamu v Austrálii smeruje aj Karen Chačanov. Ruský tenista si za dve hodiny a 32 minút poradil s Američanom Kovacevicom, ktorého zdolal 6:4, 6:3, 4:6 a 6:3.

07:58 - Taylor Fritz vstúpil do tohtoročného ročníka Australian Open päťsetovou bitkou s antukovým špecialistom Facundom Díazom Acostom, avšak proti ďalšiemu outsiderovi dominoval a v druhom kole za hodinu a pol zničil 6:0, 6:3, 6:1 lucky losera Huga Gastona. O druhé osemfinále v tomto dejisku sa pobije s Fabiánom Marozsánom alebo Franciscom Cerundolom.

07:40 - Flavio Cobolli pri svojom debute v hlavnom žrebe Australian Open už druhýkrát vylepšil svoje maximum na grandslamových turnajoch. Taliansky mladík po skalpe nasadeného Nicolása Jarryho zdolal 7:5, 6:3, 5:7, 6:2 Pavla Kotova a v treťom kole vyzve domácu jedničku Alexa de Minaura.

06:05 - Linda Nosková sa prvom Grand Slame sezóny predstaví v druhom kole dvojhry aj štvorhry. Česká tínedžerka po boku Číňanky Xiyu Wang zdolala domáci pár Talia Gibsonová, Priscilla Honová, ktorý štartoval na divokú kartu, 3:6, 6:3, 6:4.

06:01 - Coco Gauffová v úvodnom kole tohtoročného Australian Open zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú, ale s Caroline Dolehideovou mala oveľa viac práce. Úradujúca šampiónka US Open stratila náskok 4:1 a dokonca sa musela zachraňovať v provm sete. V americkom derby zvíťazila po hodine a trištvrte 7:6, 6:2 a o vyrovnanie svojho maxima v Melbourne Parku bude hrať s ďalšou krajankou Alyciou Parksovou, ktorá prekvapujúco vyradila nasadenú Leylah Fernandezovú.

05:41 - Barbora Krejčíková mala v úvodnom kole tohtoročného Australian Open obrovské problémy s hráčkou druhej stovky a divokou kartou Mai Hontamaovou, no v ďalšom dueli predviedla oveľa lepší výkon a hladko (6:2, 6:2) prekonala Tamaru Korpatschovú z prvej stovky rebríčka. V Melbourne si môže zahrať tretí rok po sebe už v druhom týždni, ak zdolá Lauru Siegemundovú alebo Storm Hunterovú.

05:34 - Alex de Minaur má za sebou najlepšiu sezónu v kariére a na začiatku tohto roka sa dostáva do životnej formy. Po skalpoch Novaka Djokoviča, Alexandra Zvereva a Taylora Fritza v United Cupe hrá dobre aj na Australian Open, kde v druhom kole pokoril talentovaného mladíka Mattea Arnaldiho 6:3, 6:0, 6:3. Austrálčan môže na domácom Majors postúpiť do osemfinále tretí rok po sebe a vyrovnať svoje miestne maximum. 

04:07 - Jannik Sinner nestratil vo svojom druhom zápase na Australian Open ani set. Po Boticovi van de Zandschulpovi si poradil aj s ďalším holandským súperom Jesperom De Jongom a po troch setoch s výsledkom 6:2 postúpil do tretieho kola. Nasadená štvorka a jeden z najväčších favoritov sa bude usilovať o postup do osemfinále proti Danielovi Galánovi alebo Sebastiánovi Báezovi.

04:03 - Caroline Wozniacka na tohtoročnom Australian Open prekvapujúco skončila v druhom kole. Šampiónka z roku 2018 a bývalá svetová jednotka, ktorá vlani v lete po viac ako troch rokoch obnovila kariéru, nezvládla udržať náskok setu a brejku a podľahla 6:1, 4:6, 1:6 kvalifikantke a 170. hráčke sveta Marii Timofejevovej. Ruska, ktorá v júli senzačne ovládla podujatie WTA v Budapešti ako lucky loser, bude v osemfinále hrať s Alinou Kornejevovou alebo Beatriz Haddadovou Maiovou.

04:00 - Mirra Andrejevová je jasnou kométou minulej sezóny a tento rok bude pravdepodobne žiariť ešte viac. Iba 16-ročná Ruska, ktorá si vlani na Australian Open zahrala vo finále dvojhry dievčat, zdolala v Rod Laver Arene svetovú šestku a trojnásobnú grandslamovú finalistku Ons Džabúrovú za necelú hodinu 6:0, 6:2 a pripísala si premiérový skalp hráčky TOP 10. Pri svojej profesionálnej premiére na úvodnom grandslame roka nastúpi proti Kamille Rachimovovej alebo Diane Parryovej.