Košice doma prvý raz neskórovali. Cemana teší plný dom a nasadenie, Pardavého triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice doma prvý raz neskórovali. Cemana teší plný dom a nasadenie, Pardavého triumf

Na snímke druhý zľava Joona Jääskeläinen (Košice), vpravo brankár Jared Coreau (Slovan).
Na snímke druhý zľava Joona Jääskeläinen (Košice), vpravo brankár Jared Coreau (Slovan). TASR
Ťahák 35. kola hokejovej Tipos extraligy mal atmosféru, náboj, ale chýbali mu góly. Tesné víťazstvo Slovana Bratislava na ľade HC Košice 1:0 malo podľa trénera domácich Dana Cemana nádych play off. Kormidelník Slovana Ján Pardavý priznal, že má radšej zápasy s väčším počtom gólov, no gólovo chudobné víťazstvo z košického ľadu si veľmi cení.

Jediný gól zápasu priniesla už štvrtá minúta, v ktorej obranca Patrik Maier vysunul do brejku Liama Pecarara a ten blafákom do forhendu prekonal Jaroslava Janusa. Napriek zostávajúcim 56 minútam už ďalší gól nepadol, súboju vyrovnaných tímov dominovali brankári.

Prehľad zápasu Košice - Slovan Bratislava 0:1

"Bol to veľmi kvalitný zápas v štýle play-off. Malo to intenzitu, navyše bol plný dom. Prišlo nás povzbudiť naozaj veľa fanúšikov, chceli sme ich potešiť víťazstvom. Oba tímy dali do duelu veľa energie. Pred inkasovaným gólom sme spravili chybu. Ukázalo sa to ako rozhodujúce. Nie som spokojný s tým, že sme nezískali žiadne body, no teší ma výkon a nasadenie, akým sme sa prezentovali," konštatoval Ceman.

Košičania prvýkrát v sezóne neskórovali na domácom ľade. Diváci sa v tretej tretine síce tešili z vyrovnávajúceho gólu, ale predčasne. Trefa Olivera Jokeľa neplatila pre zásah puku vysokou hokejkou. Išlo o pomerne jednoznačnú situáciu a proti jej posúdeniu neprotestoval ani jej hlavný aktér.

"Išlo to vysoko a vedel som, že to bude vysoká hokejka. Preto som sa ani neradoval. Potom sme mali desať minút čas na vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám to," uviedol Jokeľ.

Po štvrtom vzájomnom zápase sezóny je bilancia Košíc so Slovanom vyrovnaná 2:2. "Oceliari" zvíťazili v úvodných dvoch dueloch, následne však "belasí" triumfovali vo Winter Games na Tehelnom poli. Na rozdiel od troch predošlých duelov stačil na triumf jeden strelený gól.

Pozície Slovana a Košíc v tabuľke.
Pozície Slovana a Košíc v tabuľke. Flashscore

"Do Košíc sme išli mentálne nastavení hrať play-off hokej. To sa nám darilo. Chýbal nám druhý zásah, ktorým by sme odskočili na dvojgólový rozdiel a upokojili sa. Mali sme na to šance. V druhej tretine nás Košice zatlačili, my sme ich nespomaľovali v strednom pásme a dostávali sa do šancí. V závere sme ich nepustili k hre bez brankára. Ja mám rád viac gólov v zápase, ale veľmi si vážim víťazstvo 1:0 v Košiciach," poznamenal tréner Slovana Pardavý, ktorého zverenci si výhrou upevnili priebežnú prvú priečku v tabuľke.