Leeds pôjde do boja o záchranu s novým trénerom, Marsch v klube skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leeds pôjde do boja o záchranu s novým trénerom, Marsch v klube skončil

Američanovo pôsobenie v Premier League dospelo ku koncu.
Američanovo pôsobenie v Premier League dospelo ku koncu. Profimedia
Jesse Marsch (49), manažér klubu Leeds United, bol prepustený po sérii siedmich zápasov Premier League bez víťazstva. Toto rozhodnutie prišlo zo strany vedenia necelý rok po vymenovaní Američana do funkcie.

Leeds nevyhral už sedem zápasov v Premier League, pričom prehral aj v nedeľu s Nottinghamom Forest. Posledné ligové víťazstvo yorkshirského klubu bolo ešte v novembri s Bournemouthom pred majstrovstvami sveta v Katare. Klub vo vyhlásení na svojej webovej stránke potvrdil ukončenie zmluvy s Marschom, ako aj s jeho spolupracovníkmi, a poďakoval trénerovi:

"Leeds United môže potvrdiť, že hlavný tréner Jesse Marsch bol zbavený svojej funkcie. Jesse prišiel do klubu vo februári 2022 a v posledný deň minulej sezóny sa významne podieľal na udržaní mužstva v Premier League. Klub opustia aj Rene Maric, Cameron Toshack a Pierre Barrieu. Chceli by sme poďakovať Jessemu a jeho spolupracovníkom za ich úsilie a zaželať im všetko dobré do budúcnosti. Proces menovania nového hlavného trénera prebieha a v najbližších dňoch budeme priaznivcov naďalej informovať."

Leeds sa momentálne nachádza na 17. mieste, bodovo je na tom rovnako ako osemnásty Everton, ale má zápas k dobru. V minulej sezóne sa tesne vyhli zostupu, keď v konečnom poradí skončili práve na 17. priečke po tom, čo Marsch vystriedal na poste Argentínčana Marcela Bielsu.

Klub nedávno výrazne podporil svojho manažéra v prestupovom okne, minulý mesiac minul takmer 37 miliónov libier na rekordný podpis Georginia Ruttera a Maximiliana Wobera, pričom z Juventusu sa na hosťovanie upísal aj americký internacionál Weston McKennie.

Šéf West Bromu Carlos Corberan a bývalý tréner Bielsa sú podľa bookmakerov prvými favoritmi na prevzatie funkcie po Marschovi. Leeds sa najbližšie dvakrát po sebe stretne s Manchestrom United pred kľúčovým súbojom so zostupujúcim Evertonom.