Letang spoznal príznaky, lekári mu potvrdili druhú mŕtvicu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Letang spoznal príznaky, lekári mu potvrdili druhú mŕtvicu
Letang spoznal príznaky, lekári mu potvrdili druhú mŕtvicu
Letang spoznal príznaky, lekári mu potvrdili druhú mŕtvicuProfimedia
Kanadský hokejista Kris Letang (35) utrpel druhýkrát v živote mozgovú príhodu a zatiaľ nie je známe, kedy sa vráti späť na ľad zámorskej NHL.

Tridsaťpäťročný obranca Pittsburghu Penguins spozoroval príznaky v pondelok na tréningu a vyšetrenia v nemocnici potvrdili mŕtvicu.

"Mám šťastie, že poznám svoje telo dostatočne dobre na to, aby som rozpoznal, keď niečo nie je v poriadku. Som optimista, že sa čoskoro vrátim na ľad," uviedol Letang podľa agentúry AP.

Generálny manažér Ron Hextall povedal, že to nevyzerá až tak vážne ako v roku 2014, keď obranca vynechal viac ako dva mesiace: "Nevedel, že mal mŕtvicu, len sa cítil zle. V prvom rade to je syn, otec, manžel a priateľ. Klub je až druhoradý. Sme radi, že sa cíti dobre."

Letanga čakajú ďalšie testy počas týždňa. Zápas svojho tímu proti Caroline Hurricanes si pozrel osobne na štadióne, po druhej tretine prišiel do šatne.

"Myslím si, že bolo dôležité, aby tam bol Kris, pretože spoluhráči ho videli v dobrej nálade a to, že sa mu darí," prezradil tréner Mike Sullivan, ktorého potešili prvé výsledky, pretože boli "veľmi povzbudivé."

Kanaďan Letang získal počas kariéry trikrát v drese "tučniakov" Stanleyho pohár a Pittsburgh s ním v lete podpísal nový šesťročný kontrakt.

V minulej sezóne dosiahol najviac bodov (68) v základnej časti NHL a v prebiehajúcej odohral 21 zápasov, v ktorých zaznamenal 12 bodov (1+11).