Mahomes žiaril napriek zraneniu členka: Chce byť najlepším v histórii, tvrdí tréner Reid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mahomes žiaril napriek zraneniu členka: Chce byť najlepším v histórii, tvrdí tréner Reid

Mahomes získal svoj druhý Super Bowl.
Mahomes získal svoj druhý Super Bowl.AFP
Kansas City Chiefs vyhral svoj druhý Super Bowl počas štyroch rokov, ale podľa Patricka Mahomesa (27) je ešte veľmi skoro hovoriť o dynastii.

Hviezdny quarterback doviedol svoje mužstvo na vrchol a prelomil kliatbu, keďže sa stal prvým mužom v 21. storočí, ktorému sa podarilo vyhrať Super Bowl a ocenenie pre MVP sezóny zároveň. K tomu pridal aj cenu pre najužitočnejšieho hráča samotného finále. V Arizone nahádzal 182 yardov a tri touchdownové prihrávky.

Philadelphia bola druhým tímom, ktorý Kansas porazil v poslednom zápase ročníka počas posledných štyroch sezón. Okrem toho Chiefs raz nestačili na Tampu Bay: "Je veľmi priskoro hovoriť o dynastii, pretože sme stále neskončili," povedal Mahomes pri oslavách: "Chceme pokračovať v bitke o ďalšie tituly. Máme mladý tím, ktorý toho ešte môže veľa dokázať. Napríklad aj v budúcej sezóne," doplnil.

V prvom zápase play-off proti Jacksonville si zranil členok, napriek tomu odohral konferenčné finále s Cincinnati. Počas Super Bowlu si spomínané zranenie obnovil, s problémami odišiel na side line, no po návrate z kabíny hral, akoby sa nič nestalo. Zaznamenal aj nesmierne dôležitý 26 yardový beh a bol hlavnou postavou pri obrate skóre zo 14:24 na 38:35.

"Podarilo sa mi pokračovať aj s vyvrtnutým členkom. Budem sa s tým medzi sezónami trápiť, ale najdôležitejšie je, že sme vyhrali a teraz bude čas dať všetko do poriadku," prezradil Mahomes, ktorý si nevie vynachváliť spoluprácu s trénerom Andym Reidom: "Je to jeden z najlepších trénerov všetkých čias. Po zisku druhého prsteňa je jeho miesto medzi najlepšími neotrasiteľné," dodal.

A práve medzi nesmrteľnými by raz mohol byť hrubým písmom zaradený aj Mahomes: "Vyrastal v šatni a videl velikánov tohto športu. Chce k nim patriť. Nehovorí o tom, ale vidieť to na všetkom, čo urobí. Ide si pokorne za svojím cieľom. Chce byť najlepším hráčom amerického futbalu v histórii," nechal sa počuť Reid.

"Je veľmi skromný a pracuje naplno. Nad nikoho sa nevyvyšuje. Jeho štatistiky sú neuveriteľné, no nikdy ho o nich nebudete počuť rozprávať. Spoluhráči mu veria a nasledujú ho. Robí lepších všetkých okolo seba, vrátane trénera," pokračoval Reid, ktorý sa vyjadril aj k spomínanému zraneniu členka: "Najtvrdší hráč, akého som kedy stretol. Nedovolí, aby mu niečo stálo v ceste," uzavrel.