Messi si cestu do finále užíva. Bola neskutočná zábava sa tu dostať, priznáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Messi si cestu do finále užíva. Bola neskutočná zábava sa tu dostať, priznáva
Messi si cestu do finále užíva. Bola neskutočná zábava sa tu dostať, priznáva
Messi si cestu do finále užíva. Bola neskutočná zábava sa tu dostať, priznávaProfimedia
Útočník Lionel Messi (35) ťažko hľadal slová, ktorými by vyjadril svoje pocity po postupe Argentíny do finále majstrovstiev sveta v Katare.

Tešil sa z výkonu svojho tímu pri semifinálovom víťazstve 3:0 nad obhajcom striebra Chorvátskom, ku ktorému prispel gólom z penalty a asistenciou. Vrátil sa aj k nečakanej úvodnej prehre 1:2 so Saudskou Arábiou, napriek ktorej veril, že sa úradujúci juhoamerickí šampióni spamätajú.

"V mojej hlave sa deje toľko vecí. Ani neviem, ako opísať svoje pocity. Sme vo finále, to sme chceli. Bolo neuveriteľne zábavné dostať sa až sem. Užívam si to," citovali médiá Messiho slová.

"Aj keď sme začali prehrou, verili sme, že pôjdeme ďalej. Žiadali sme fanúšikov, aby nám verili, pretože vieme, čo v nás je. Tento tím je úžasný, dokázali sme to. Budeme hrať ďalšie finále. Argentína je opäť vo finále majstrovstiev sveta!" vyhlásil hviezdny útočník Paríža Saint-Germain.

Štatistiky Lionela Messiho proti Chorvátsku.
Štatistiky Lionela Messiho proti Chorvátsku.Opta by Stats Perform / Profimedia

Po zápase ďakoval svojej rodine. "Je pre mňa najdôležitejšia zo všetkého. S manželkou sme si prežili dobré aj ťažké časy, vždy stála pri mne. Dnes je výnimočný deň. Musíme si to užiť s rodinou a všetkými ľuďmi v Argentíne," povedal bývalý hráč Barcelony.

Messi sa v tabuľke strelcov vyrovnal Mbappému

Skóre stretnutia s Chorvátskom otvoril v 34. minúte z pokutového kopu. Na turnaji premenil tretiu zo svojich štyroch penált (okrem štvrťfinálového rozstrelu). Svojím piatym gólom sa vyrovnal svojmu spoluhráčovi z klubu Kylianovi Mbappému.

Zároveň oslávil svoj 25. štart na majstrovstvách sveta vo veľkom štýle, čím vyrovnal predchádzajúci rekord Nemca Lothara Matthäusa. "Osobne som veľmi šťastný. Veľmi si to užívam a som šťastný, že môžem pomôcť tímu premeniť sny na skutočnosť," povedal Messi.

Najlepší strelci šampionátu a medzi nimi dvaja Argentínčania.
Najlepší strelci šampionátu a medzi nimi dvaja Argentínčania.Opta by Stats Perform / Profimedia

Podľa jeho slov malo na Argentínu vplyv štvrťfinále s Holanďanmi, ktoré sa rozhodlo až v penaltovom rozstrele.

"Vo štvrťfinále to nebolo jednoduché, pretože sa hralo predĺženie. Dnes sme boli unavení, ale tvrdo sme pracovali na víťazstve. Hrali sme veľmi dobre. Vedeli sme, že nebudeme mať veľa loptu a budeme musieť behať. Veľmi dobre sme sa pripravili. Ako vždy," zdôraznil rekordný sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty.

Juhoameričania vyhrali aj svoje piate semifinále na majstrovstvách sveta a po šiesty raz si zahrajú o zlato. Vyhrali ho v rokoch 1978 a 1986. Rovnako ako v roku 2014 delí hviezdneho Messiho už len jedno víťazstvo od toho, aby do svojej osobnej zbierky pridal najcennejšiu trofej. Navyše už pred začiatkom turnaja vyhlásil, že hrá na svojich posledných majstrovstvách sveta.

Pohyb Lionela Messiho v zápase Argentína - Chorvátsko.
Pohyb Lionela Messiho v zápase Argentína - Chorvátsko.Opta by Stats Perform / Profimedia

Prehra so Saudmi bola šokom

Argentínčania vstúpili do turnaja nečakanou prehrou so Saudskou Arábiou. "Prvý duel bol pre nás veľkým šokom. Bolo ťažké začať takýmto spôsobom. Nemysleli sme si, že prehráme. Bola to skúška, ale ukázali sme, akí sme silní. Bolo to ťažké aj preto, že každý zápas bol pre nás ako finále. Uvedomovali sme si, že ak nevyhráme, bude to ešte ťažšie," povedal Messi.

Argentínčania v nedeľňajšom finále v Katare vyzvú obhajcu titulu Francúzsko alebo prekvapenie z Maroka. Ich vzájomné stretnutie je naplánované na stredu o 20:00 SEČ.