Michalovčanky s presvedčivou výhrou v Pohári EHF, sú o krok bližšie k semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovčanky s presvedčivou výhrou v Pohári EHF, sú o krok bližšie k semifinále
Východniarky si vypracovali slušné východisko.
Východniarky si vypracovali slušné východisko.TASR
Hádzanárky Iuventa Michalovce zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále Pohára EHF nad poľským družstvom Eurobud JKS Jaroslaw 37:25. Triumfom o 12 gólov si vytvorili výhodnú pozíciu pred odvetou, ktorá je na programe v sobotu 18. februára na palubovke súpera.

1. štvrťfinálový zápas Pohára EHF:

Iuventa Michalovce - Eurobud JKS Jaroslaw 37:25 

Domáce si uvedomovali dôležitosť prvého zápasu, špeciálne jeho úvod. Inkasovali ako prvé, ale stav 0:1 bol napokon jediný, počas ktorého boli hostky vo vedení. Od stavu 4:4 Iuventa úspešne čelila viacerým protiútokom a vďaka sérii piatich gólov za sebou sa zásahom Popovcovej v 14. minúte dostala do náskoku 9:4.

Bancilonová síce znížila, no nasledoval ďalší úspešný úsek Michalovčaniek, ktorý zavŕšila Štefániková - 12:5. Iuventa predviedla v prvom polčase vysokú efektivitu streľby a aj vďaka defenzíve si v jeho závere vypracovala 11-gólový náskok.

Z koncentrovaného výkonu nepoľavili ani v nasledujúcom dejstve, sústredili sa na vytvorenie si čo najlepšej pozície do odvety. Hráčky Jaroslawu znížili na jednociferný rozdiel iba za stavu 21:12, no rozbehnuté Michalovčanky pokračovali v dôslednej hre na oboch koncoch palubovky a zvýšili svoj náskok.

Počas druhej časti duelu viedli viackrát aj o 15 gólov (35:20, 36:21, 37:22), no Jaroslaw tromi ranami v záverečných minútach skorigoval na 37:25. Odveta je na programe 18. februára od 17:00.