Mick Schumacher sa po Mercedese stal rezervným jazdcom ďalšieho tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mick Schumacher sa po Mercedese stal rezervným jazdcom ďalšieho tímu

Mladý Nemec má novú perspektívu.
Mladý Nemec má novú perspektívu. Profimedia
Mick Schumacher (23) je rezervným jazdcom Mercedesu, no v tejto sezóne búde môcť zasadnúť aj do monopostu McLaren. Britský tím Formuly 1 v stredu uviedol, že v rámci dohody s dodávateľom motorov Mercedes bude môcť využiť Mickove služby.

Nemecký pilot je prípadným náhradníkom sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona a Georgea Russella po tom, čo na konci minulej sezóny prišiel o svoje pretekárske miesto v tíme Haas poháňanom Ferrari. Aktuálne už je však dohodnutý aj s McLarenom.

"Vitaj v rodine, Mick," uviedol jeho nový tím na Twitteri a poukázal aj na to, že šéf stajne Andrea Stella bol predtým výkonnostným inžinierom Michaela Schumachera vo Ferrari. McLaren mal v minulej sezóne dohodu o zdieľaní rezervného jazdca s Alpine, ktorú vlastní Renault.

Mercedes a Williams sa v minulej sezóne delili o Nycka de Vriesa, holandský jazdec by mal teraz pretekať s tímom AlphaTauri, ktorý vlastní Red Bull. McLaren má zazmluvneného aj šampióna IndyCar z roku 2021 Alexa Paloua na úlohu nahrádníka, ak to Španielovi dovolí jeho rozvrh. Desať z 23 plánovaných pretekov F1 sa totiž prelína s podujatiami šampionátu IndyCar.