Mihalíková postúpila do rumunského finále, Molčan v Argentíne neuspel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mihalíková postúpila do rumunského finále, Molčan v Argentíne neuspel
Míhalíková zabojuje o prienik do boja o trofej.
Míhalíková zabojuje o prienik do boja o trofej.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 10. februára?

21:57 - Tereza Mihalíková spoločne s Britkou Harriet Dartovou postúpili do finále štvorhry na turnaji WTA v Kluži. V semifinále zdolali francúzsko-britské duo Elixane Lechemiaová, Olivia Nichollsová v troch setoch 3:6, 7:6 (5), 10:4. V boji o titul budú ich súperkami Američanky Caty McNallyová a Asia Muhammadová.

21:17 - Grigor Dimitrov zdolal na halovom turnaji ATP 250 v Marseille šampióna z roku 2018 Karena Chačanova 6:7, 6:4, 7:6 po veľkej trojhodinovej bitke. O svoj druhý titul v sezóne, na ktorý predtým čakal viac ako šesť rokov, zabojuje 32-ročný Bulhar proti domácemu Ugovi Humbertovi.

18:43 - Karolína Plíšková pokračuje v plavbe turnajom WTA 250 v rumunskom Kluži a naďalej získava sebavedomie. Vo svojom prvom semifinále po roku a pol zdolala Britku Harriet Dartovú 6:3, 6:3 a prvýkrát od augusta 2021 postúpila do finále. O ukončenie viac ako štvorročného čakania na titul si dvojnásobná grandslamová finalistka zahrá s domácou Anou Bogdanovou, ktorá bojuje o premiérový triumf na okruhu WTA.

18:20 - Hubert Hurkacz nebude tento týždeň na halovom turnaji ATP 250 v Marseille obhajovať titul z predchádzajúcej sezóny. Svetovej osmičke nedovolil postúpiť do finále domáci Ugo Humbert, ktorý najvyššie nasadeného Poliaka zdolal 6:4, 6:4.

18:00 - Alex Molčan si nezahrá o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji ATP 250 v argentínskom Buenos Aires. V úvodnom kole kvalifikácie nestačil na druhého nasadeného Kolumbijčana Daniela Elahio Galana a podľahol mu 3:6, 6:7(6) za 117 minút. Dvadsaťšesťročný hráč Národného tenisového centra nevyužil v druhom sete vedenie 5:2, v tajbrejku mal za stavu 6-5 setbal.

17:17 - Jelena Rybakinová až v piatom vzájomnom stretnutí našla recept na Ľudmilu Samsonovovú. Kazašská tenistka sa dočkala v semifinále podniku WTA 500 v Abú Dabí, kde zdolala minuloročnú finalistku a 15. hráčku sveta 6:0, 4:6, 6:2. O druhý tohtoročný titul si svetová päťka zahrá s ďalšou Ruskou Dariou Kasatkinovou.

16:59 - Ana Bogdanová na domácom halovom turnaji WTA 250 v Kluži zvládla druhú trojsetovú bitku počas necelých 24 hodín. Krajanku Jaqueline Cristianovú zdolala po takmer troch hodinách 6:3, 3:6, 6:4 a druhýkrát v kariére, prvýkrát na tvrdom povrchu, postúpila do finále. O premiérový titul si 31-ročná Rumunka zahrá s Karolínou Plíškovou alebo Harriet Dartovou.

15:42 - V skvelej forme hrajúci Tomáš Macháč si vo štvorhre zahrá svoje prvé finále na okruhu ATP. S kolegom Čang Č’-čenom, s ktorým bol pred dvoma týždňami v semifinále Australian Open, sa do boja o titul predrali na halovej akcii v Marseille po výhre 6:7, 6:3, 10:7 nad americkou dvojicou Vasil Kirkov a Sebastian Korda. O trofej sa česko-čínsky pár pobije s fínskym duom Patrik Niklas-Salminen a Emil Ruusuvuori.

15:14 - Svetová štrnástka Daria Kasatkinová v Abú Dabí zdolala po trojhodinovej bitke 6:3, 6:4 brazílsku súperku Beatriz Haddadovú Maiovú, s ktorou uhrala set až v treťom vzájomnom súboji, druhýkrát v sezóne postúpila do finále. O prvý titul od leta 2022 si ruská tenistka zahrá s krajankou Ľudmilou Samsonovovou alebo Kazaškou Jelenou Rybakinovou.

12:05 - Budúci týždeň sa na Floride uskutoční tradičný turnaj ATP 250 v Delray Beach. Titul bude z pozície najvyššie nasadeného hráča obhajovať domáca svetová deviatka Taylor Fritz, jeho najväčšími konkurentmi budú krajania Frances Tiafoe, Tommy Paul a Francúz Adrian Mannarino.

11:39 - V katarskom meste Dauha bol vyžrebovaný prvý tohtoročný turnaj kategórie WTA 1000. Zo svetovej špičky chýbajú len Aryna Sabalenková a Jessica Pegulová, tituly z posledných dvoch ročníkov obhajuje svetová jednotka Iga Swiateková.

10:48 - Duo Tereza Mihalíková a Harriet Dartová je blízko k postupu do finále halového turnaja v Kluži. Na rumunskom podujatí bude ich semifinálovou prekážkou francúzsko-britská dvojica Lechemiová - Nichollsová. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 18:45.

10:19 - Podujatie ATP 500 v Rotterdame je už rozlosované. V prvom kole sa odohrá niekoľko zaujímavých stretnutí - víťaz Australian Open Jannik Sinner vyzve Boticea van de Zandschulpa, zatiaľ čo Jiřího Lehečku čaká turnajová štvorka Hubert Hurkacz z Poľska.

09:46 - Aj v Dallase je už známe semifinálové zloženie. Po piatkovom večeri sú medzi najlepšími štyrmi už aj Ben Shelton, Marcos Giron a Adrian Mannarino. Práve posledný menovaný Francúz mal "najľahšiu" úlohu, keďže súper James Duckworth počas druhého setu za stavu 3:6, 1:3 skrečoval.

09:04 - Turnaj v Córdobe pozná zloženie semifinálových dvojíc. Na argentínskom podujatí sa v tejto fáze predstavia traja domáci hráči. Štvrťfinálový duel so Španielom Jaumem Munarom úspešne zvládol Facundo Bagnis, ktorý zvíťazil v dvoch setoch 7:5 a 6:4. Podstatne jednoduchší duel má za sebou Sebastián Báez, 26. hráč  svetového rebríčka zdolal v derby Facunda Diaza Acostu po 66 minútach 6:3 a 6:1.