Thompsona čaká v Dallase tretí Američan, Tomljanovičová si nútene oddýchne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Thompsona čaká v Dallase tretí Američan, Tomljanovičová si nútene oddýchne
Thompson v Dallase deklasoval Kudlu.
Thompson v Dallase deklasoval Kudlu.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 9. februára?

22:25 - Karolína Plíšková potvrdila úlohu papierovej favoritky na halovom turnaji WTA 250 v Kluži a pretrhla ďalšiu čiernu sériu. V súboji s bývalou svetovou päťkou Sarou Erraniovou z Talianska uspela 6:2, 6:0 a prvýkrát od augusta 2022 postúpila do semifinále.

20:53 - Prvýkrát v 32-ročnej histórii halového turnaja ATP 250 v Marseille postúpili do semifinále všetci štyria najvyššie nasadení tenisti. Po obhajcovi titulu Hubertovi Hurkaczovi z Poľska, bývalom šampiónovi Karenovi Chačanovovi a Francúzovi Ugovi Humbertovi skompletizoval štvoricu najlepších Grigor Dimitrov, ktorý zdolal 6:3, 7:6 Arthura Rinderknechta.

20:36 - Najvyššie nasadená hráčka halového turnaja WTA 250 v Kluži Arantxa Rusová vypadla vo štvrťfinále. Holandská tenistka prehrala s domácou Anou Bogdanovou 6:3, 6:7, 6:7.

19:34 - Sebastián Báez vykročil za obhajobou titulu na domácom antukovom turnaji ATP 250 v Córdobe vydretým víťazstvom. V repríze minuloročného semifinále zdolal v zápase odloženom pre dážď Huga Delliena 4:6, 6:3, 6:4 a postúpil do štvrťfinále.

18:30 - Svetová štrnástka Daria Kasatkinová zmietla v Abú Zabí Rumunku Soranu Cirsteaovú 6:2, 6:0 a skompletizovala kvarteto semifinalistiek. O druhé tohtoročné finále si ruská tenistka zahrá so svojou susedkou zo svetového rebríčka Beatriz Haddadovou Maiovou z Brazílie.

18:25 - Domáci francúzsky tenista Ugo Humbert postúpil do semifinále dvojhry na halovom turnaji ATP v Marseille. Vo štvrťfinále vyradil v pozícii nasadenej štvorky päťku "pavúka" Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu 6:1, 6:4. Ďalej ide aj najvyššie nasadený Poliak Hubert Hurkacz po triumfe 6:3, 6:4 nad Čechom Tomášom Macháčom.

13:13 - Najvyššie nasadená Kazaška Jelena Rybakinová v Abú Dabí porazila 6:1, 6:4 španielsku debutantku vo štvrťfinále turnaja WTA Cristinu Bucsaovú a postúpila medzi kvarteto najlepších. O druhé tohtoročné finále si svetová päťka zahrá s neobľúbenou súperkou a minuloročnou finalistkou Ľudmilou Samsonovovou.

12:55 - Svetová dvadsiatka Elina Svitolinová, ktorá na konci januára pre bolesti chrbta vzdala osemfinále Australian Open proti Linde Noskovej, sa už pripravuje na návrat na kurty. Ukrajinka stále zostáva prihlásená na turnaj WTA 1000 v katarskej Dauhe, ktorého hlavná súťaž štartuje už v nedeľu.

12:13 - Barbora Krejčíková dohrala na turnaji WTA 500 v Abú Dabí rovnako ako pred rokom po dvojsetovej porážke s Ľudmilou Samsonovovou. Tento rok vo štvrťfinále prišla štyrikrát o podanie a obhajkyni finále podľahla 5:7, 4:6. Ôsma nasadená Ruska si o zopakovanie minuloročného výsledku zahrá s Jelenou Rybakinovou alebo španielskou náhradníčkou Cristinou Bucsaovou.

11:32 - Finalistka Australian Open 2021 Jennifer Bradyová sa vlani v lete vrátila na kurty po takmer dvojročnej pauze zavinenej zdravotnými problémami, odohrala však len šesť turnajov, než sa znovu zranila. Dvadsaťosemročná Američanka si v októbri poranila koleno a tento týždeň po štyroch mesiacoch neúspešnej konzervatívnej liečby podstúpila operáciu.

"Po tejto operácii budem na dlhšiu dobu mimo hry, pretože proces zotavenia bude intenzívnejší," oznámila bývalá svetová trinástka už v januári. "Operácia prebehla extrémne dobre," poslala správu svojim fanúšikom krátko po chirurgickom zákroku.

10:20 - Ajla Tomljanovičová si musí dať od tenisu ďalšiu pauzu a opäť sú dôvodom zdravotné problémy. Tridsaťročná Austrálčanka, ktorá sa naposledy predstavila na konci januára v thajskom Hua Hin, podstúpila odstránenie maternicových myómov (nezhubný nádor, ktorý možno nájsť u viac ako 50 % žien).

"Veľmi som sa tešila na ďalšie turnaje na tvrdom povrchu, ale, bohužiaľ, teraz pár týždňov nebudem hrať... Musela som si nechať odstrániť pár maternicových myómov, počas rekonvalescencie budem tenis sledovať z domu. Čoskoro sa vrátim," informovala bývalá 32. hráčka sveta aktuálne figurujúca až na 221. mieste rebríčka WTA.

09:42 - Antukový turnaj ATP 250 v Córdobe mal vo štvrtok iba dvoch víťazov - Taliana Luciana Darderiho a dážď. Ten prerušil duel 2. kola medzi domácim Romanom Burruchagom a Nemcom Yannickom Hanfmannom na začiatku tretieho setu, zatiaľ čo Sebastián Báez a Hugo Dellinen i Thiago Tirante a Facundo Díaz Acosta sa na kurt vôbec nedostali. V piatok sú na programe osemfinálové dohrávky a následné štvrťfinálové duely.

09:22 - Favorizovaný Frances Tiafoe úspešne vstúpil do domáceho halového turnaja v Dallase. Najvyššie nasadený Američan si po obrate z 2:4 na 6:4, 6:3 poradil s krajanom Alexom Michelsenom, keď fanúšikom v Texase predviedol viacero exhibičných momentov. Vo štvrťfinále sa stretne s Marcosom Gironom.

09:17 - Jordan Thompson prehral na halovom turnaji ATP 250 v Dallase v dvoch zápasoch proti domácim súperom len päť gemov. Po roku si opäť poradil s Denisom Kludom, ktorého zdolal dvakrát 6:1. Dvadsaťdeväťročný Austrálčan sa vo štvrťfinále stretne s ďalším Američanom, tentoraz však proti 16. hráčovi sveta Benovi Sheltonovi bude v pozícii outsidera.