Aká bude voľba Red Bullu pre rok 2024? Verstappen: Ricciardo aj Pérez sú skvelí kolegovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aká bude voľba Red Bullu pre rok 2024? Verstappen: Ricciardo aj Pérez sú skvelí kolegovia

Verstappen počas tlačovej konferencie k Veľkej cene Brazílie.
Verstappen počas tlačovej konferencie k Veľkej cene Brazílie.Reuters
Trojnásobný majster sveta Formuly 1 Max Verstappen (26) povedal, že by bol v budúcej sezóne rád, keby bol jeho tímovým kolegom Sergio Pérez (33) alebo Daniel Ricciardo (34), čím nijako nezmiernil špekulácie o možnej zmene v Red Bulle.

Mexičan Pérez má zmluvu aj na rok 2024, ale jeho slabá forma v porovnaní s Verstappenovou dominanciou - holandský jazdec vyhral 16 z 19 pretekov v roku 2023 - podnietila množstvo rečí o jeho budúcnosti.

Skúsený Austrálčan Ricciardo bol Holanďanovým tímovým kolegom v rokoch 2016 až 2018 a jeho návrat do tímu AlphaTauri v tejto sezóne ho ponecháva ako favorita na nahradenie Péreza. Verstappen vo štvrtok pred VC Sao Paula na okruhu Interlagos novinárom prezradil, že s oboma má dobrý vzťah.

"Boli to skvelí tímoví kolegovia a nie je na mne, aby som robil takéto rozhodnutia, pretože sa veľmi sústredím na svoje vlastné výkony," uviedol a doplnil:

"Ak to bude 'Checo', skvelé. Mal som s ním super pracovný vzťah, ale aj osobne si myslím, že je to dobrý chlap. Ak to bude Daniel, tiež budeme spolu dobre vychádzať a mať sa dobre."

Ricciardo, ktorý sa nedávno postaral o najlepší výsledok tímu AlphaTauri v tejto sezóne, keď v Mexiku skončil siedmy, novinárom povedal, že s Red Bullom o budúcej sezóne nerokoval: "Všetky veci okolo mojej zmluvy na budúci rok sa týkali AlphaTauri."

Pérez bojuje o druhé miesto v celkovom poradí a tri preteky pred koncom má 20-bodový náskok pred Lewisom Hamiltonom z Mercedesu. Red Bull ešte nikdy neukončil sezónu s prvými dvomi priečkami celkového poradia.