Alonso varuje ľudí, ktorí o ňom šíria fámy: Postarám sa, aby to malo následky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alonso varuje ľudí, ktorí o ňom šíria fámy: Postarám sa, aby to malo následky
Alonso nie je nadšený z rečí o jeho osobe.
Alonso nie je nadšený z rečí o jeho osobe.Reuters
Fernando Alonso (42) z tímu Aston Martin varoval pred bližšie nešpecifikovanými následkami po tom, ako sa vo Formule 1 rozbehli špekulácie o budúcnosti dvojnásobného majstra sveta.

Španiela po nedeľňajšej Veľkej cene Mexika spájali so šokujúcim prestupom do Red Bullu ako náhradu za Sergia Péreza, o čom sa špekulovalo na sociálnych sieťach.

Niektorí naznačovali, že by mohol stratiť dôveru v Aston Martin, do ktorého prišiel na konci minulej sezóny zo stajne Alpine vlastnenej Renaultom, pričom Alonsova lojalita sa zdala byť tiež otázna.

"Vôbec nie som demotivovaný, stále si tento projekt veľmi užívam, milujem tento tím. Myslím si, že sme mali neuveriteľnú sezónu, aj keď teraz zrejme nie sme dostatočne rýchli," povedal novinárom na Veľkej cene Brazílie v Sao Paule a dodal:

"V F1 sa vždy objavia nejaké fámy, nemali by sme veriť ľuďom, ktorí ich šíria. Pochádzajú od tých, ktorí sú len na sociálnych sieťach a chcú nejakých sledovateľov. Je to škoda a ja sa postarám o to, aby to malo následky."

Skúsený pretekár neponúkol žiadne ďalšie vysvetlenie, o aké následky by mohlo ísť. Alonso začal sezónu tromi pódiami v rade a šiestimi umiestneniami v prvej trojke z prvých ôsmich pretekov. Forma Aston Martinu následne upadla a v posledných šiestich podujatiach neskončil vyššie ako na šiestom mieste.

Tím klesol z druhého miesta v poradí konštruktérov zo začiatku sezóny na piate, hoci získal štyrikrát viac bodov ako v minulej sezóne, keď skončil siedmy. Alonso má so svojím tímom zmluvu do konca roka 2024, rovnako ako Mexičan Pérez.