Russell dúfa, že hviezdy budú v Brazílii naklonené na jeho stranu aj druhý rok po sebe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Russell dúfa, že hviezdy budú v Brazílii naklonené na jeho stranu aj druhý rok po sebe

Russell myslí na víťazstvo, rovnako aj Mercedes.
Russell myslí na víťazstvo, rovnako aj Mercedes.Reuters
George Russell (25) verí, že na Veľkej cene Brazílie mu môžu hviezdy opäť dopriať. Vracia sa totiž na okruh, na ktorom pred rokom zvíťazil premiérovo vo svojej kariére v F1.

Russell a Mercedes sa vracajú do Brazílie, kde chcú pretrhnúť nepriaznivú sériu bez triumfu - na premiérovú výhru v aktuálnej sezóne stále čakajú. Stajňa, v ktorej preteká sedemnásobný majster sveta Hamilton, nechce uzavrieť ročník bez víťazného pocitu.

"Pamätám si na to ako včera. Spomínam si na prejazd cieľovou páskou. Na emócie, ktoré vám prejdú telom pri splnení celoživotného sna," povedal v rozhovore pred VC Brazílie.

"Po týchto pretekoch som skončil v slzách, pretože to bola dlhá sezóna plná tvrdej práce, krvi, potu a sĺz. Dosiahli sme to napriek všetkým prekážkam. O 12 mesiacov neskôr sme tu v podobnej pozícii. Dúfam, že sa nám podarí tento úspech zopakovať," dodal.

Aktuálne je situácia podobná. Na samom vrchole stojí tím Red Bull, ktorý okrem jedinej výnimky vyhral všetky preteky ročníka. Mercedes bojuje v Pohári konštruktérov o druhú priečku, pred tretím Ferrari má náskok 22 bodov. Nič sa nezmenilo ani u majstra sveta. Max Verstappen nenašiel konkurenciu tretí rok po sebe.

"Bol to naozaj náročný rok. Počas minulej zimy sme urobili niekoľko chýb pri vývoji auta," zamyslel sa Russell.

"Som presvedčený, že v roku 2024 budeme mať oveľa silnejšiu pozíciu. Teraz nám však zostávajú tri veľké ceny a Brazília je dôležitá, pretože je to šprintérsky víkend. V ponuke je viac bodov a sme tak motivovaní pokúsiť sa dosiahnuť fantastický výsledok," podotkol Brit.