Jasný dôkaz spoločných ambícií. Aston Martin oznámil staronového hlavného sponzora

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jasný dôkaz spoločných ambícií. Aston Martin oznámil staronového hlavného sponzora
Lawrence Stroll má dôvod na radosť.
Lawrence Stroll má dôvod na radosť.Reuters
Saudskoarabský energetický gigant Aramco podpísal novú päťročnú zmluvu, na základe ktorej sa od budúcej sezóny stane výhradným titulárnym sponzorom tímu Aston Martin vo Formule 1. Obe strany dohodu oznámili vo štvrtok.

Tím mal predtým ako spoločného titulného sponzora s Aramco americkú IT spoločnosť Cognizant, ale od januára bude stajňa oficiálne známa ako Aston Martin Aramco. Spoločnosť Cognizant zostane strategickým partnerom.

Saudskoarabský verejný investičný fond nedávno zvýšil svoj podiel v britskom výrobcovi luxusných automobilov Aston Martin na 20,5 %. Aramco je tiež globálnym partnerom Formuly 1 a hlavným sponzorom viacerých pretekov. Kanadský miliardár Lawrence Stroll vlastní tím F1, pričom je tiež predsedom a hlavným akcionárom samostatnej automobilovej spoločnosti.

"Už teraz máme dôležitý strategický vzťah (so spoločnosťou Aramco) a ich podpora ako nášho titulárneho partnera na nasledujúcich päť rokov je jasným dôkazom našich spoločných ambícií. Od roku 2022 zohrávajú kľúčovú úlohu na ceste Aston Martin vo Formule 1, ich príspevok bude v nasledujúcich rokoch len významnejší," uviedol Stroll vo vyhlásení.

Aston Martin skončil v minulej sezóne na celkovom piatom mieste v Pohári konštruktérov s jazdeckou dvojicou v zložení Fernando Alonso a Lance Stroll. Tím od roku 2026 prestane využívať motory Mercedes a začne odoberať motory od Hondy.