Stále som vo Ferrari, chcem byť majstrom sveta F1, hlási Sainz pred príchodom Hamiltona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stále som vo Ferrari, chcem byť majstrom sveta F1, hlási Sainz pred príchodom Hamiltona
Sainz sa koncentruje na prítomnosť.
Sainz sa koncentruje na prítomnosť.Reuters
Ferrari od ďalšej sezóny čaká príchod Lewisa Hamiltona (39), ktorý nahradí Carlosa Sainza (29). Španielsky jazdec však dúfa, že pred touto zmenou bude bojovať o titul majstra sveta, zároveň chce v blížiacej sa sezóne ostať aj tímovým hráčom.

Sainz povedal novinárom vo videohovore z testovacieho okruhu Fiorano, kde Ferrari v utorok predstavilo svoje nové auto, že sa cíti poctený, že mohol štyri roky nosiť červenú kombinézu. Takisto sa vyjadril, že dostal veľa podporných správ a na budúcnosť sa pozerá pozitívne. Momentálne sa sústredí na sezónu, ktorá odštartuje 2. marca v Bahrajne.

"Môj celkový pocit z týchto štyroch rokov je určite pozitívny. Nemôžem sa dočkať, čo mi prinesie budúcnosť, pretože som si istý, že ma čakajú dobré veci. Je to pre mňa dôležitý rok, stále nosím červený dres a stále mám cieľ stať sa šampiónom vo Ferrari, mám ešte jednu šancu," povedal jazdec, ktorý v minulom ročníku ako jediný pretrhol dominanciu Red Bullu na najvyššom stupni.

"Mojím konečným cieľom je stať sa majstrom sveta a až potom záleží na tom, s kým to dosiahnete. Samozrejme, ideálne s Ferrari už tento rok, ale ak nie, budú tu ďalšie príležitosti," dodal Sainz. Otrasy v Maranelle z neho urobili lákavý produkt na trhu jazdcov pre rok 2025. Medzi jeho možnosti presunu patrí Hamiltonovo miesto v Mercedese, pozícia po boku trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena v Red Bulle a post vo švajčiarskom tíme Sauber, ktorý sa v roku 2026 stane továrenským tímom Audi.

Sainz začínal vo Formule 1 v roku 2015 v tíme Toro Rosso, teraz uviedol, že nemá pocit, že by musel niekomu dokazovať, čoho je schopný. Ambícia na rok 2024 zostala rovnaká ako doteraz, pričom Španiel a jeho tímový kolega Charles Leclerc sa stále snažia získať prvý titul šampióna pre Ferrari od roku 2008.

"Skutočnosť, že v roku 2025 nebudem jazdcom Ferrari, neznamená, že sa tento rok nechceme spoločne stať majstrami. Môžem sa ešte viac sústrediť na prítomnosť a preteky, uistiť sa, že mám čo najlepšie auto a pocit. Vždy som bol tímovým hráčom. Ak bude treba, určite pomôžem Charlesovi, rovnako ako očakávam, že Charles pomôže mne," vysvetlil.