Tím AlphaTauri potvrdil zloženie tímu na rok 2024, Lawson spoznal svoju úlohu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tím AlphaTauri potvrdil zloženie tímu na rok 2024, Lawson spoznal svoju úlohu

Cunoda je jediným Japoncom v F1.
Cunoda je jediným Japoncom v F1.Reuters
Tím AlphaTauri v sobotu potvrdil zotrvanie Daniela Ricciarda (34) a Júkiho Cunodu v zostave Formuly 1 pre rok 2024. Uviedol tiež, že súčasný náhradník Liam Lawson (21) bude rezervným jazdcom oboch tímov Red Bull.

Oznámenie na Veľkej cene Japonska ukončilo špekulácie o tom, ktorí dvaja z trojice budú pretekať v budúcom roku, takisto ponechalo Williams ako jediný tím s potenciálne voľným miestom. Novozélanďan Lawson zapôsobil v troch pretekoch ako Ricciardov náhradník, odkedy si Austrálčan minulý mesiac pri havárii zlomil ruku.

"Sme v privilegovanej pozícii, keď máme prístup k viacerým veľkým talentom zo sveta Red Bullu," uviedol vo vyhlásení nový generálny riaditeľ AlphaTauri Peter Bayer a pokračoval:

"Daniel aj Júki preukázali nielen fantastické pretekárske umenie, ale sú aj skvelými globálnymi ambasádormi nášho tímu a športu. Liam sa dostal do centra pozornosti F1 už počas troch pretekov a som veľmi rád, že ho môžeme naďalej pripravovať na jeho budúcnosť."

Ricciardo, ktorého návrat do tímu môže byť ešte v nedohľadne, povedal, že je nadšený z pokračovania kariéry, ktoré nastalo v tejto sezóne. Víťaz ôsmich pretekov po náročnom období v McLarene začal rok 2023 bez práce.

"Po pokroku a plánoch do budúcnosti je to pre tím vzrušujúce obdobie. Budujeme, je to skvelý pocit,  teším sa na rok 2024," uviedol Austrálčan.

Cunoda, jediný súčasný japonský jazdec F1, bude pretekať za tím už štvrtú sezónu od svojho príchodu. "V budúcom roku zostávajú technické predpisy zväčša nezmenené, preto bolo logické, že sme sa snažili o kontinuitu aj v zložení našich jazdcov," povedal odchádzajúci šéf tímu Franz Tost a doplnil:

"Som veľmi spokojný s vývojom, ktorý Júki za posledného dva a pol roka v našom tíme predviedol. S Danielovými veľkými skúsenosťami z víťazných pretekov budeme mať v roku 2024 jednu z najviac konkurencieschopných dvojíc na štartovom rošte."

Lawson, najmladší jazdec v poli, v tomto ročníku súťaží aj v japonskom seriáli Super Formula a pred posledným podujatím je druhý. Spoločnosť AlphaTauri uviedla, že v budúcej sezóne sa rodák z Nového Zélandu zúčastní na všetkých pretekoch F1, pričom sa bude sústrediť na testovanie a prácu na simulátore.