Tresty sú vtip, stewardi nerozumejú Formule 1, tvrdí Stroll po VC Kataru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tresty sú vtip, stewardi nerozumejú Formule 1, tvrdí Stroll po VC Kataru

Stroll bol v Katare pod drobnohľadom.
Stroll bol v Katare pod drobnohľadom.Reuters
Lancea Strolla (24), jazdca tímu Aston Martin, vyšetruje riadiaci orgán Formuly 1 pre možné porušenie pravidiel počas nedávnej Veľkej ceny Kataru.

Hovorca FIA uviedol, že pracovník riadiaceho orgánu pre dodržiavanie pravidiel diskutuje s Kanaďanom "v súvislosti s niekoľkými incidentmi, ktoré mohli byť v rozpore s pravidlami, zásadami a postupmi FIA". Žiadne podrobnosti o spomínaných incidentoch neboli uvedené.

Stroll, syn majiteľa tímu Lawrencea, nepostúpil ďalej ako do prvej fázy kvalifikácie. V garáži ho videli, ako vyhadzuje volant z auta a strká do svojho trénera Henryho Howa. Ten sa snažil nasmerovať pretekára do garáže FIA na povinné váženie, pričom jazdci musia ísť cez boxovú uličku, nie cez paddock.

"Sme v pohode, je mi ako brat. Prechádzame frustráciou a sme v tom spolu," povedal Kanaďan v sobotu o celej udalosti. Po pretekoch tiež kritizoval tresty, ktoré dostal za porušenie limitov na trati. Otvorene sa vyjadril k extrémnym poveternostným podmienkam.

"Je to trochu vtip, že za to dávajú tresty. Stewardi nerozumejú, čo je Formula 1 a čomu nás vystavujú," povedal po tom, čo bol odsunutý z deviateho na jedenáste miesto.