Trináste pódium pre Norrisa: Druhé miesto je aktuálne najviac, čo sa dá dosiahnuť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trináste pódium pre Norrisa: Druhé miesto je aktuálne najviac, čo sa dá dosiahnuť

Lando Norris má na konte 13 pódiových umiestnení v kariére bez víťazstva.
Lando Norris má na konte 13 pódiových umiestnení v kariére bez víťazstva.Reuters
Lando Norris (23) z McLarenu v nedeľu vyrovnal jeden z nechcených rekordov Formuly 1 a zdôraznil, že ďalšie druhé miesto v Brazílii je to najlepšie, v čo môže v súčasnej dobe dominancie Red Bullu dúfať.

Brit má na konte 13 pódiových umiestnení v kariére bez víťazstva, čím vyrovnal rekordný zápis Nemca Nicka Heidfelda z rokov 2005 - 2011. Heidfeld mal osem druhých miest, zatiaľ čo Norris ich nazbieral zatiaľ sedem, z toho šesť v aktuálnej sezóne.

Hoci má jazdec McLarenu pred sebou ešte roky kariéry, aby sa vytúženého víťazstva dočkal, uznal, že to nemusí byť pri dominancii Red Bullu také jednoduché. Trojnásobný majster sveta Max Verstappen si v nedeľňajších pretekoch pripísal rekordný 17. triumf v dvadsiatich pretekoch tejto sezóny a dosiahol devätnástu výhru svojho tímu za rovnaké obdobie.

"Veľmi dobré, úprimne povedané, nemohlo to byť lepšie," prezradil Norris o pretekoch, v ktorých sa po štarte zo šiesteho miesta zmocnil druhej priečky v prvej zákrute. "Druhé miesto je v súčasnosti to najviac, čo môžeme dosiahnuť," doplnil 23-ročný pilot.

Norris, ktorý v sobotnom šprinte štartoval z pole position a tiež skončil druhý, povedal, že neexistuje aktuálne bod, v ktorom by mal pocit, že Verstappen by mohol nechať otvorené dvere pre niekoho iného.

"Zdá sa, že Max mal vždy na všetko odpoveď, čo je škoda. Každopádne, treba uznať, že odjazdil dobré preteky. Áno, je to ťažké, s veternými podmienkami a všetkým, ale druhá priečka je dobrý výsledok," nadviazal Brit..

V porovnaní s tým, ako McLaren začal sezónu, keď v prvých piatich veľkých cenách trikrát nebodoval, predstavuje šnúra druhých miest pre niekdajších šampiónov skvelý obrat.

Ako Norris zdôraznil, odkedy tím v júli priniesol do Rakúska výraznú modernizáciu, získal viac bodov než ktorýkoľvek iný jazdec okrem Verstappena.

"Urobili sme niekoľko obrovských krokov vpred. Vzhľadom na to, že hovoríme o boji s Red Bullom, je to stále veľmi, veľmi pozitívna vec, čo sme tento rok dosiahli," nechal sa počuť.

"Hovoríme o jednom z najlepších pilotov v F1 vôbec, v jednom z najdominantnejších áut. A to, že sme v jeho blízkosti a bojujeme s Red Bullom, je pre nás výborným znamením. Vieme, že nás v budúcej sezóne čaká množstvo práce," uzavrel Lando Norris. Najbližšie preteky čakajú pilotov od 16. do 18. novembra na okruhu v Las Vegas.