Wolff spomínal faktory príchodu Verstappena do Mercedesu, Horner prišiel s kontrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wolff spomínal faktory príchodu Verstappena do Mercedesu, Horner prišiel s kontrou
Verstappen vyhral v Číne po prvý raz.
Verstappen vyhral v Číne po prvý raz.Reuters
Trojnásobný majster sveta z Red Bullu Max Verstappen (26) by mohol zvážiť prestup ku konkurenčnému Mercedesu, aj keď momentálne sedí v najrýchlejšom monoposte Formuly 1. V tomto zmysle sa vyjadril šéf nemeckého tímu Toto Wolff (52).

Špekulácie o tom, že Holanďan by mohol opustiť stajňu úradujúcich majstrov, sa objavili začiatkom tohto roka po obvineniach voči šéfovi tímu Christianovi Hornerovi z nevhodného správania voči zamestnankyni. Neskôr z nich bol očistený, no podnietili tým fámy o rozporoch v tíme.

Mercedes má voľné miesto, keďže sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton odchádza v roku 2025 do Ferrari.

"Je veľmi veľa faktorov, ktoré zohrávajú úlohu pri prestupe jazdca. Je jasné, že keď sa na to pozriete z toho najracionálnejšieho hľadiska, môžete povedať, že je to najrýchlejšie auto v rukách najrýchlejšieho jazdca," poznamenal Wolff po Veľkej cene Číny o Verstappenovi.

"Nemyslím si však, že je to jediný dôvod, prečo by ste zostali tam, kde ste. Možno je tu pre niektorých ľudí aj hĺbka, ktorá zohľadňuje aj iné faktory. Myslím si, že Max to vie," dodal.

Red Bull v minulej sezóne vyhral 21 z 22 pretekov s najdominantnejším vozidlom v histórii tohto športu a hviezdny jazdec ovládol aj nedeľňajšie preteky v Šanghaji. Vyštartoval z pole position a dosiahol štvrté víťazstvo v piatich tohtoročných podujatiach.

Wolff skonštatoval, že Mercedes o svojom voľnom mieste viedol rozhovory s mnohými jazdcami. "Čo sa týka Maxa, nie, nie sme v štádiu, že by sme diskutovali o nejakých rokoch alebo iných veciach." Na vyhlásenia svojho súpera reagoval šéf Red Bullu Christian Horner:

"Vieme, že Max má zmluvu do konca roka 2028. Nemyslím si, že Toto má problémy so svojimi jazdcami. Mám pocit, že má iné elementy, na ktoré by sa mal sústrediť, a nie na jazdcov, ktorí nie sú k dispozícii." 

Wolff uviedol, že jeho tím bude mimoriadne atraktívnou destináciou od roku 2026, keď vstúpia do platnosti nové predpisy o podvozkoch a motoroch.