Prvý šprint sezóny F1 v réžii Verstappena, druhému Hamiltonovi nadelil v Číne 13 sekúnd

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prvý šprint sezóny F1 v réžii Verstappena, druhému Hamiltonovi nadelil v Číne 13 sekúnd
Verstappen potvrdil svoju dominantnú pozíciu.
Verstappen potvrdil svoju dominantnú pozíciu.Profimedia
Holandský jazdec Max Verstappen (26) vyhral šprint v rámci Veľkej ceny Číny F1 a upevnil si vedenie v priebežnom poradí majstrovstiev sveta. Úradujúci šampión z Red Bullu porazil v pretekoch na 19 kôl v Šanghaji o viac ako 13 sekúnd Lewisa Hamiltona (39) z Mercedesu. Tretí došiel Verstappenov tímový kolega Sergio Pérez (34).

Verstappen ovládol prvý šprint sezóny po štarte zo štvrtého miesta. V úvode sa síce bránil pred Sainzom z Ferrari, neskôr sa už dostal do tempa a predbehol Alonsa aj Hamiltona. Zároveň zvýšil svoj náskok na čele svetového šampionátu pred Pérezom na 15 bodov.

Fanúšikov v závere pobavila aj hromadná bitka štyroch jazdcov o tretie miesto. O stupne víťazov si najskôr zmerali sily krajania Alonso so Sainzom. Z ich vzájomného súboja ale ťažil Pérez, ktorý predbehol oboch súperov naraz a pozíciu udržal až do cieľa. Pred Sainza sa následne dostal aj jeho tímový kolegaa Charles Leclerc. Alonso pre defekt šprint nedokončil.

Sklamaný bol aj Norris z McLarenu. Víťaz piatkovej kvalifikácie doplatil na nepodarený štart. Po ňom zviedol súboj s Hamiltonom, vyšiel mimo trať a prepadol sa na siedme miesto. Nakoniec prišiel do cieľa ako šiesty.

Domáci jazdec Čou Kuan-jü zo Sauberu bol blízko k svojmu prvému bodu v sezóne, skončil deviaty. Posledný šprintový bod za ôsme miesto získal Russell z Mercedesu. Sobotňajší program v Číne pokračuje o 9:00 SEČ, keď odštartuje kvalifikácia na nedeľňajšie preteky.