Daždivú kvalifikáciu na šprint v Číne ovládol Norris, prvú trojku doplnili Hamilton a Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Daždivú kvalifikáciu na šprint v Číne ovládol Norris, prvú trojku doplnili Hamilton a Alonso
Norris odštartuje šprint VC Číny z prvej priečky.
Norris odštartuje šprint VC Číny z prvej priečky.Profimedia
Daždivú kvalifikáciu na šprint Veľkej ceny Číny vyhral po chaotickom závere Lando Norris (24) z McLarenu. Druhý skončil so stratou 1,261 sekundy Lewis Hamilton (39) z Mercedesu, tretí bol Fernando Alonso (42) z Aston Martinu. Úradujúci majster sveta a líder priebežného poradia Max Verstappen (26) z Red Bullu obsadil štvrtú priečku. Samostatne bodovaný šprint sa pôjde v sobotu od 5:00 SEČ.

Norris dosiahol na mokrej trati v Šanghaji najrýchlejší čas 1:57,940 min. Hoci mu ho stewardi odobrali a Hamilton sa na chvíľu dostal na čelo, rozhodnutie prehodnotili a jazdcovi McLarenu čas vrátili. Sedemnásobný britský majster sveta, ktorý je posledným víťazom pretekov v Číne z roku 2019, tak odštartuje šprint ako druhý.

Rovnako ako tréning, tak aj kvalifikácia na šprint bola prerušená pre horiacu trávu blízko trate. Pre zhoršujúce sa počasie vyšli jazdci do záverečnej časti na pneumatikách do prechodných podmienok, mnoho z nich ale skončilo mimo trate.

Domáci jazdec Čou Kuan-jü zo Sauberu sa pred domácimi fanúšikmi prezentoval kvalitným výsledkom a skončil desiaty. Víťaz prvého tréningu Lance Stroll z Aston Martin bol pätnásty.

Veľká cena Číny sa jazdí v upravenom formáte. Po sobotňajšom šprinte bude o štyri hodiny neskôr nasledovať kvalifikácia na hlavné preteky. Tá sa začne v nedeľu o 9:00 SEČ.