Jubilejná 100. pole position pre Red Bull. Verstappen po šprinte ovládol aj kvalifikáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jubilejná 100. pole position pre Red Bull. Verstappen po šprinte ovládol aj kvalifikáciu
Verstappen vyštartuje z prvej priečky.
Verstappen vyštartuje z prvej priečky.Profimedia
Max Verstappen (26) získal pred Red Bull jubilejnú 100. pole position v F1. Holandský pilot ovládol piatu kvalifikáciu v rade, keď na okruhu Veľkej ceny Číny pokoril kolegu Mexičana Sergia Peréza (34) a veterána Španiela Fernanda Alonsa (41). Sklamaním sú výkony Ferrari, ktorého monoposty skončili na šiestom a siedmom mieste. Nedarilo sa ani striebornému šípu Lewisa Hamiltona (39), ktorý prišiel až v druhej desiatke.

Kvalifikácia prebehla v réžii Verstappena, ktorý získal pole position aj v piatom víkende sezóny. Podobný počin sa naposledy podaril v roku 1999 Fínovi Mikkovi Häkkinenovi. Holanďan si pripísal 37. kvalifikačný triumf a v pretekoch zaútočí na 58. víťazstvo v kariére. Pre Red Bull to je jubilejná 100. pole position v histórii.

Je to už 21. okruh, na ktorom úradujúci šampión dokázal vyhrať kvalifikáciu. "Po šprinte sme mali pár nápadov, čo spraviť s autom, v kvalifikácii fungovalo oveľa lepšie. Vydarilo sa mi záverečné kolo v tretej časti, mal som z neho celkom dobrý pocit. Bavilo ma to tu, bolo fajn si zajazdiť na suchej trati," povedal pre akreditované médiá trojnásobný majster sveta a líder tohtoročného šampionátu.

Druhú časť kvalifikácie prerušili červené vlajky po tom, ako Carlos Sainz so svojím Ferrari narazil do bariér. Španielsky jazdec vyviazol bez zranenia a dokázal pokračovať s novým predným krídlom, napokon skončil na siedmej priečke hneď za tímovým kolegom Leclercom.

Sedemnásobný majster sveta Hamilton na Mercedese sa nedostal ani z prvej časti kvalifikácie a skončil až na treťom mieste od konca. V nedeľu tak vyštartuje z deviateho radu. Domáci jazdec Čou Kuan-jü začne z priečky číslo 16. Štart pretekov je naplánovaný na 21. apríla o 9:00 SEČ.