Murray dúfa, že Alcaraz sa nevzdá svojho štýlu: Niekedy to vyzerá ako kamikadze

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray dúfa, že Alcaraz sa nevzdá svojho štýlu: Niekedy to vyzerá ako kamikadze

Murray je fanúšikom Alcaraza.
Murray je fanúšikom Alcaraza.Reuters
Andy Murray (36) vyjadril nádej, že svetová jednotka Carlos Alcaraz (20) sa dokáže riadiť svojimi inštinktmi a bude naďalej hrať tenis slobodne a nebojácne, aj keď sa tento prístup niekedy javí trochu ako "kamikadze".

Murray pred dvoma rokmi predpovedal, že úradujúci šampión US Open a Wimbledonu je predurčený na úspech, a tento týždeň bývalá svetová jednotka uviedla, že v hre Španiela je viac ako jeho sila a technické schopnosti.

"To, čo sa mi na ňom páči, je jeho sloboda, s ktorou hrá. Myslím si, že jej súčasťou je aj mladosť. Len dúfam, že ju nestratí," vravel Murray pre webovú stránku ATP počas turnaja Canadian Open a doplnil: "Niekedy to vyzerá trochu ako kamikadze, ale on je jednoducho úplne inštinktívny a to sa mi páči."

Trojnásobný grandslamový šampión bol po rozhovore so španielskym trénerom Juanom Carlosom Ferrerom presvedčený, že Alcaraz bude mať žiarivú kariéru. Škót to tvrdil už v čase, keď bol mladík ešte mimo prvej päťdesiatky svetového rebríčka.

Ferrero ubezpečil Murrayho, že Alcaraz je v záležitostiach poctivého tréningu naozaj dobrý. "Stačilo mi, keď som videl jeho hru a počul som od jeho trénera a niekoho, kto vie, čo je to tvrdá práca, že bude potenciálne pokračovať vo veľkej kariére," prezradil olympijský víťaz z roku 2012.

Veterán i dravý talent sú tento týždeň v akcii v Toronte, kde sa pripravujú na US Open, ktorý sa začína 28. augusta.