Na premiérový zásah mu stačilo 5 minút. Jambor: Všetci bojujeme o miesto na ME

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na premiérový zásah mu stačilo 5 minút. Jambor: Všetci bojujeme o miesto na ME
Jambor sa pri debute blysol bleskovým zásahom.
Jambor sa pri debute blysol bleskovým zásahom.TASR
Iba päť minút potreboval futbalový útočník Timotej Jambor (20), aby dosiahol svoj prvý presný zásah v drese slovenskej dvadsaťjednotky. Z vlastnej bilancie gól a asistencia mal radosť, no konečná remíza 2:2 s Poľskom ho mrzela, keďže Slováci neboli ďaleko od víťazstva.

Jambor po stretnutí poznamenal: "Vieme, že je to iba príprava a nie kvalifikácia, no aj tak sme chceli zvíťaziť." Slovensko bude v roku 2025 organizovať európsky šampionát hráčov do 21 rokov a v pozícii usporiadateľskej krajiny má istú účasť.

Mladí Slováci nemusia absolvovať kvalifikáciu a tak sú prípravné duely jediný spôsob budovania štýlu hry a zároveň prinášajú hráčom priestor presvedčiť trénerov o svojich kvalitách. "Až do ME budeme hrať iba prípravné zápasy, takže každý bude dôležitý. Bojujeme o miesto na šampionáte, preto chce každý z nás vydať zo seba to najlepšie. Ja som veľmi rád, že sa mi podarilo dať gól hneď v prvom stretnutí," uviedol k premiérovému súboju slovenského tímu do 21 rokov v Košiciach.

Strelci duelu Slovensko U21 - Poľsko U21.
Strelci duelu Slovensko U21 - Poľsko U21.Flashscore

"Hrali systémom 3-5-2, trošku nám to robilo problémy. Cez polčas sme si k tomu niečo povedali a potom už Poliaci nemali vyloženú šancu, no skórovali z ojedinelej. Pred našimi fanúšikmi sme chceli konečne zvíťaziť, keďže predtým sme mali dva domáce zápasy, v ktorých sa nám to nepodarilo," povedal brankár a kapitán tímu Ľubomír Belko.

Narážal tým na júnové zápasy s Maďarskom (0:1) a Rakúskom (1:1). Po nich Slováci prehrali aj v Česku, no čakanie na víťazstvo následne ukončili v Dánsku (2:0). Počas budúceho týždňa budú pokračovať v prípravnom kempe v Poprade, počas ktorého odohrajú neoficiálny duel proti A-tímu Banskej Bystrice. V novembri ich v Nitre čaká prípravný zápas s Chorvátskom a následne v Hradci Králové s domácim Českom.

"Sme v procese budovania štýlu hry. Takéto zápasy znamenajú pre hráčov cestu, ako byť čo najlepšie pripravený na medzinárodnú úroveň. V súčasnosti pracujeme na tom, aby sme sa zlepšili v prechode na súperovu tretinu ihriska. Proti Poľsku sme si vypracovali šance, no vieme, že na ME nás budú čakať silnejší súperi. Ešte nás čaká veľa práce," vravel tréner Jaroslav Kentoš.

Radosť Slovákov po góle do siete Poľska.
Radosť Slovákov po góle do siete Poľska.TASR