Nemci sa udržali v hre o postup, Füllkrug: Bod berieme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemci sa udržali v hre o postup, Füllkrug: Bod berieme
Nemci sa udržali v hre o postup, Füllkrug: Bod berieme
Nemci sa udržali v hre o postup, Füllkrug: Bod beriemeProfimedia
Jeden z najzaujímavejších súbojov aktuálneho priebehu majstrovstiev sveta v Katare sa odohral v nedeľu večer v skupine E. Španielsko nastúpilo proti Nemecku, ktoré nemohlo prehrať. Inak by vypadli už v skupine.

Už prvé dejstvo prinieslo vzruch na jednej i druhej strane. Aktívnejší a sebavedomejší s loptou na kopačke boli futbalisti "La Roja". Vyvíjali tlak na súperovu bránu, no gólu sa nedočkali. Presadil sa po zmene strán žolík Álvaro Morata.

Bol to vyrovnaný zápas. V prvom polčase sme mali loptu v moci a vytvorili sme si šance, ale nedokázali sme z nich skórovať. Podarilo sa to až Alvarovi, ktorý opäť ukázal, aký je pre tím užitočný hráč. Škoda, že sme v závere dovolili Nemcom vyrovnať. Stále však máme všetko v našich rukách. Nad Japonskom chceme zvíťaziť a skončiť v skupine prví," hodnotil po záverečnom hvizde ľavý obranca Jordi Alba. Skúsený bek si pripísal gólovú asistenciu.

Španieli neprehrali ani v druhom vystúpení na záverečnom šampionáte. Na konte majú štyri body a s Japonskom si v poslednom kole skupín zahrajú o prvé miesto.

"Nemci už museli v závere riskovať. Mali sme víťazstvo na dosah, ale spokojní sme aj s bodom. Hrali sme proti silnému súperovi a myslím si, že sme podali veľmi dobrý výkon. Šampionát sa zatiaľ vyvíja podľa našich predstáv, no nesmieme poľaviť v koncentrácii a do zápasu s Japonskom ísť opäť stopercentne pripravení," pridal pohľad obranca Rodri.

Práve trojbodový zápis zverencov Luisa Enriqueho budú potrebovať nemeckí hráči. Proti Kostarike si zahrajú o postup do osemfinále. Musia bodovať naplno. Ich nádej im v závere vystrelil taktiež žolík z lavičky - Niclas Füllkrug.

"Bod proti Španielsku berieme. Dôležité bolo, aby sme neprehrali, inak by to s našimi postupovými vyhliadkami nevyzeralo ružovo. Do posledného zápasu môžeme ísť s dobrým pocitom a nádejou, že všetko dobre dopadne," nechal sa počuť kanonier Werderu Brémy. Obaja uzavrú skupinu o štyri dni.