Nenormálne čísla sú normálne. Ronaldo zožal chválu za 700. klubový gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nenormálne čísla sú normálne. Ronaldo zožal chválu za 700. klubový gól

Rekordný 700. gól bol víťazným zásahom do siete Evertonu.
Rekordný 700. gól bol víťazným zásahom do siete Evertonu.Profimedia
Tréner Manchestru United Erik ten Hag vyjadril presvedčenie, že Cristiano Ronaldo (37) môže už čoskoro nadviazať na svoj prvý gól v sezóne Premier League, ktorý strelil v nedeľu na ihrisku Evertonu (2:1).

Ronaldo prišiel v Goodison Parku do hry z lavičky. Pred prestávkou strelil víťazný gól, ktorý bol jeho 700. klubovou trefou v kariére. Stalo sa tak dvadsať rokov a dva dni po jeho prvom zásahu za Sporting Lisabon.

Zároveň to bol Ronaldov prvý ligový gól v sezóne. "Je to naozaj pôsobivé. Keď strelíte 700 gólov, je to obrovský výkon," povedal tréner Manchestru Erik ten Hag.

"Som zaňho naozaj šťastný a gratulujem mu. Musel si na to počkať. Som si ale istý, že ďalšie góly ešte prídu."

"Každý hráč potrebuje góly. Pracoval som so strelcami, ktorí potrebovali góly každú sezónu, aby mali potrebný pocit. Akonáhle majú prvé zásahy, majú aj formu. Zápasy idú ľahšie. To sa stane aj s ním."

Víťazstvo, piate v posledných šiestich ligových zápasoch, vynieslo United na piate miesto v tabuľke. Ten Hag bol spokojný s tým, ako jeho tím reagoval na minulotýždňový výprask 3:6 od rivala City.

"Kritika po prehre vo veľkom zápase a v derby je normálna. Musíte sa s tým vyrovnať a vziať si ponaučenie. To sme urobili. Vo štvrtok [v Európskej lige] a dnes sme reagovali dobre."

"Vyrovnali sme sa s neúspechom, keď sme prehrávali 0:1. Držali sme sa plánu, zostali sme pokojní a odviedli sme svoju prácu. Musíme pokračovať v tomto procese," načrtol manažér Manchestru United.

Šéf Evertonu Frank Lampard rovnako vyslovil chválu na Ronalda. "Je to jeden z najväčších hráčov, ktorí obohatili túto hru," vyzdvihol súpera domáci kouč.

"Vyzerať tak dobre fyzicky ako teraz a stále strieľať góly, vďaka čomu sa nenormálne čísla stávajú normálnymi, je neuveriteľné."

"Keď som videl, že je na 699 góloch, tak som chcel, aby skóroval v Európskej lige. Niekedy sa takéto veci vo futbale stávajú," povzdychol si Lampard.