Nets ani do tretice nezdolali 76ers, Jokič pokoril klubový rekord v triple-double

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nets ani do tretice nezdolali 76ers, Jokič pokoril klubový rekord v triple-double

Brooklyn si znovu neporadil s Philadelphiou.
Brooklyn si znovu neporadil s Philadelphiou. TASR
V posledných stretnutiach NBA zaujali z individuálneho hľadiska najmä výkony Embiida (28) a Jokiča (27). Prvý menovaný prispel k cennej výhre na palubovke Brooklynu, Srb prekonal svoj vlastný klubový rekord.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 98:101

V Brooklyne sa stretli mužstvá z horných poschodí Východnej konferencie, ktoré si naposledy zmerali sily pred dvomi týždňami a bolo z toho 270-bodové predstavenie. Z úspechu sa vtedy rozdielom štyroch bodov tešili 76ers. Rovnaký víťaz sa zrodil aj v tomto stretnutí, na svedomí to má už tradične Joel Embiid.

Kamerunčan sa prezentoval 37 bodmi, 13 doskokmi a dvomi asistenciami. James Harden mu sekundoval 29-bodovým prínosom, čím prispel k potvrdeniu tretej priečky východu pre Philadelphiu, Nets sú o dve pozície nižšie.

Orlando Magic - Miami Heat 103:107 pp

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 105:119

Líder západu smeroval na palubovku jedného z najhorších tímov celej ligy, kde potvrdil papierové predpoklady. Prvá štvrtina síce išla na stranu domácich, no zvyšné tri časti vyhrali hostia. Dvadsiatym triple-double sa o to pričinili Nikola Jokič, ktorý v tomto smere prekonal vlastný rekord (19).

Srbský basketbalista nastrieľal tri desiatky bodov, pridal 16 doskokov a 10 asistencií. Pre Denver to bolo sezónne víťazstvo s poradovým číslom 39. Hostitelia si pripísali siedmu prehru v rade.

Washington Wizards - Indiana Pacers 127:113

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 125:106

New York Knicks - Utah Jazz 126:120

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 97:89

Predchádzajúce vzájomné stretnutie oboch strán ponúklo 279-bodovú drámu, ktorú rozlúsklo až predĺženie. Tentoraz ani jeden z tímov nepokoril hranicu 100 bodov. Cavaliers mali v úmysle natiahnuť šnúru víťazstiev na šesť po sebe, čo sa im v domácom prostredí aj podarilo a udržali si štvrtú priečku východu. Bulls sa zubami-nechtami držia medzi najlepšou desiatkou rovnakej konferencie.

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 103:109

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 133:128 pp

Štyri vyrovnané štvrtiny duelu v Sacramente rozhodli o tom, že súboj pôjde hľadať svojho víťaza až do predĺženia, ktoré napokon lepšie zvládli hostitelia. Tretí tím tabuľky Západnej konferencie uspel aj vďaka značnému príspevku od De'Aarona Foxa. Američan zo svojich 36 bodov nastrieľal až 14 počas predĺženia a ukázal sa ako pravý líder. Mavericks aj napriek prehre ostávajú na piatom mieste.