Neuveriteľný týždeň českej slečny. Nosková na titul proti Sabalenkovej nedosiahla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuveriteľný týždeň českej slečny. Nosková na titul proti Sabalenkovej nedosiahla

Češka Linda Nosková má podľa Sabalenkovej pred sebou veľkú budúcnosť.
Češka Linda Nosková má podľa Sabalenkovej pred sebou veľkú budúcnosť.Profimedia
Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková (24) sa stala víťazkou turnaja WTA v austrálskom Adelaide. Vo finále dvojhry zdolala ako dvojka podujatia nenasadenú Češku Lindu Noskovú (18) 6:3, 7:6 (4).

Sabalenková ukončila sériu troch neúspešných finálových vystúpení na okruhu WTA a pripísala si jedenásty turnajový primát v kariére. Predtým triumfovala v máji 2021 v Madride.

Výrazný skok

Pre osemnásťročnú kvalifikantku Noskovú bolo vystúpenie v hlavnom meste štátu Južná Austrália životným úspechom. Čaká ju posun zo 102. miesta rebríčka na 56. priečku, čím si svoje doterajšie maximum vylepší o 32 pozícií.

Nosková sa stala najmladšou finalistkou turnaja WTA 500 od roku 2008, keď do súboja o titul postúpila Caroline Wozniacka v New Havene. 

Agresivita nevyšla podľa plánu

Nosková pred zápasom vyhlásila, že sa pokúsi hrať agresívnejšie ako Sabalenková. To sa jej v úvodnej hre nepodarilo, súperka mala vo výmenách navrch a vďaka jedinému brejku celého zápasu sa ujala vedenia. V druhom sete mladšia finalistka odolávala oveľa viac a vďaka úspešnému zlikvidovaniu troch brejkbalov dotiahla set do tajbrejku.

V skrátenej hre urobila dve dvojchyby a nechala Sobolenkovú ujsť na 1:5. O šesť rokov staršia Bieloruska premrhala úvodný mečbal dvojchybou, ale druhý premenila priamym bodom z podania.

Neuveriteľný týždeň mladej slečny

"Dnes to bol ťažký zápas. Arina hrala tento týždeň veľmi dobre," povedala Nosková na kurte. Česká tenistka si následne od svojej súperky vypočula veľkú pochvalu.

"Chcela by som zablahoželať tejto mladej slečne k neuveriteľnému týždňu. Myslím si, že má pred sebou skvelú budúcnosť a som si stopercentne istá, že ju ešte mnohokrát uvidíme vo finále," vyzdvihla protivníčku Sabalenková.

WTA Adelaide, finále dvojhry:

Aryna Sabalenková (Biel.-2) - Linda Nosková (ČR) 6:3, 7:6 (4)