Nosková si poradila aj so svetovou dvojkou, vo finále ju čaká Sabalenková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková si poradila aj so svetovou dvojkou, vo finále ju čaká Sabalenková

Osemnásťročná Nosková si zahrá prvé finále po tom, čo vyradila svetovú dvojku Džabúrovú.
Osemnásťročná Nosková si zahrá prvé finále po tom, čo vyradila svetovú dvojku Džabúrovú.Profimedia
Kvalifikantka Linda Nosková (18) dosiahla v sobotu jedno z najväčších víťazstiev v kariére. V semifinále turnaja Adelaide International 1 zdolala svetovú dvojku Ons Džabúrovú (28) 6:3, 1:6, 6:3 a čaká ju finále proti druhej nasadenej Aryne Sabalenkovej (24).

Česká tenistka Nosková sa dostala vôbec do prvého finále na WTA Tour. V prebiehajúcom týždni zdolala Dáriu Kasatkinovú a vo štvrťfinále na jej rakete skončila skúsená dvojnásobná víťazka Australian Open Viktória Azarenková.

Minuloročná šampiónka Wimbledonu a US Open Ons Džabúrová mala v úvode duelu problémy s dolnou časťou chrbta. Tunisanka prišla o svoje podanie i prvý set. Následne bola v lekárskej opatere.

Vrátila sa a predviedla zlepšený výkon, vďaka ktorému vyrovnala. Stratila iba jeden gem, no v rozhodujúcom dejstve prehrávala 1:3. Osemnásťročná Nosková si udržala nervy na uzde a dotiahla súboj do víťazného konca. 

Vo finále proti Sabalenkovej

Prekvapenie turnaja sa vo finále bude v nedeľu snažiť zastaviť Sabalenková. Dvadsaťštyriročný tenistka zvládla zápas s Irinou-Cameliou Beguovou v dvoch setoch 6:3, 6:2. Vybojovala si svoje prvé finále od roku 2021, keď v Madride zdolala bývalú svetovú jednotku Ash Bartyovú.

"S výkonom, ktorý som dnes predviedla, som spokojná. Najmä s reakciami na jej odlišný štýl. Hrá úplne inak, takže som nesmierne šťastná, že sa mi podarilo vyhrať," uviedla Sabalenková.

Adelaide International 1 semifinále:

Irina-Camelia Beguová - Aryna Sabalenková 3:6, 2:6

Ons Džabúrová - Linda Nosková 3:6, 6:1, 3:6