Panarin napodobnil Gretzkého i Šťastného, Karlsson zaknihoval nové maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Panarin napodobnil Gretzkého i Šťastného, Karlsson zaknihoval nové maximum

Švédsky zadák dokazuje svoje ofenzívne kvality.
Švédsky zadák dokazuje svoje ofenzívne kvality. Profimedia
Ruský hokejový útočník Artemij Panarin (31) zaznamenal pri víťazstve New Yorku Rangers v NHL na ľade Montrealu Canadiens tri asistencie. Siedmykrát v kariére sa tak dostal na métu 70 bodov a vyrovnal zápisy Waynea Gretzkého a Petra Šťastného.

Panarin sa po kanadskej legende a bývalom slovenskom centrovi stal len tretím hráčom od sezóny 1963/64, ktorý ako nedraftovaný hráč dosiahol v prvých ôsmich ročníkoch aspoň sedem 70-bodových sezón. Bol to zároveň jeho 19. zápas s tromi asistenciami v drese Rangers, lepší sú len Brian Leetch (37), Andy Bathgate (26), Rod Gilbert (25) a Mark Messier (21).

Dallas vyhral v Buffale vysoko 10:4 a deviatykrát v histórii, z toho prvý za uplynulých 14 rokov, zaznamenal dvojciferný počet gólov v jednom zápase. Klubový rekord je triumf 15:2 z 11. novembra 1981 proti Winnipegu Jets. Do streleckej listiny sa zapísalo deväť hráčov Stars. Dallas strelil štyri góly za 3 minúty a 3 sekundy, len dvakrát sa v histórii klubu sa to podarilo rýchlejšie - 14. novembra 1981 proti Quebecu (1:49) a 3. apríla 1985 proti Torontu (2:40).

Dawson Mercer strelil po asistencii Tomáša Tatara jeden z gólov New Jersey proti Washingtonu a bodoval v 11. zápase za sebou. Vyrovnal tak zápis Brendana Shanahana v klubovej histórii spomedzi hráčov pred dosiahnutím 22. narodenín.

Brankár Pjotr Kočetkov zaznamenal po povolaní z farmy a návrate do NHL už štvrtý shutout v sezóne, keď prispel k víťazstvu Caroliny nad Philadelphiou. V počte čistých kont v pozícii nováčika vyrovnal klubový rekord Petra Sidorkiewicza zo sezóny 1988/89.

Erik Karlsson strelil svoj 20. gól v sezóne a s 83 bodmi v 66 zápasoch si o jeden bod vylepšil kariérne maximum, ktoré dosiahol v drese Ottawy v sezóne 2015 / 2016. Jeho San Jose prehralo v St. Louis 2:4. Švédsky hokejista sa stal tretím obrancom Sharks, ktorý strelil 20 gólov v jednej sezóne, pred ním to trikrát dokázal Brent Burns a raz Sandis Ozolinš.