Patrick Kane mieri do NY Rangers, veľká výmena je na spadnutie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Patrick Kane mieri do NY Rangers, veľká výmena je na spadnutie

Kane v inom drese? To si len ťažko predstaviť, no čoskoro to bude realita.
Kane v inom drese? To si len ťažko predstaviť, no čoskoro to bude realita.Profimedia
Hviezdny útočník Patrick Kane (33) je na ceste do New Yorku Rangers. Aj keď sa to po príchode Vladimira Tarasenka (31) nezdalo reálne, realita je iná a ofenzívna sila "jazdcov" čoskoro enormne vzrastie.

Americký krídelník strávil celú kariéru v Chicagu, s ktorým trikrát vyhral Stanley Cup. O štvrtý bude bojovať v inom tíme z "Original six".

Aktuálne má síce organizácia z Mannhattanu v rámci platového stropu veľmi málo miesta, ale pomohla si výmenou, keďže niekdajšia deviatka draftu Vitali Kravcov odišla do Vancouveru, čím sa uvoľnilo miesto. Následne bol na waiver listinu zapísaný Jake Leschyshyn.

Kane dokonca nenastúpil na sobotný zápas Blackhawks v San Jose a z tripu sa vrátil naspäť, aby neriskoval zranenie. Veľká výmena je teda na spadnutie, v podstate ostáva len počkať, kedy bude všetko oficiálne.

Vysoký kontrakt v hodnote 10,5 milióna dolárov sa samozrejme nezmestí Rangers do platového stropu. Udeje sa tak to, čo sme videli pri O'Reillym alebo aj nedávno Orlovovi.

Chicago si ponechá 50 % platu, ďalšiu štvrtinu vezme na seba tretí tím, ktorý aktuálne nie je známy, za čo dostane voľbu v nižšom kole draftu a New York bude zaťažený iba 25-percentami, čo v tomto prípade činí 2,625 milióna.

Rysuje sa tak niečo nesmierne zaujímavé a Rangers budú obrovským kandidátom na Stanley Cup. Ich už tak kvalitnú ofenzívu zvýšil Vladimir Tarasenko a teraz aj Kane.

Ten sa už skôr vyjadril, že v prípade odchodu z "veterného mesta" by akceptoval iba Toronto alebo New York. V zmluve má totiž klauzulu o nevymeniteľnosti, všetko musí sám odklepnúť. To sa už aj stalo.