Po štyroch rokoch repríza finále. Smith vyzve van Gerwena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po štyroch rokoch repríza finále. Smith vyzve van Gerwena

Michael Smith (na obrázku) má v utorok večer pred sebou najväčšiu výzvu turnaja - dominujúceho Michaela van Gerwena.
Michael Smith (na obrázku) má v utorok večer pred sebou najväčšiu výzvu turnaja - dominujúceho Michaela van Gerwena.Profimedia
Kto nastúpi na trón kráľa šípok po Petrovi Wrightovi (52)? Odpoveď zatiaľ nepoznáme, ale po pondelkových semifinálových zápasoch sa možnosti definitívne zúžili. Majstrovstvá sveta ovládne jeden z dvojice Michael Smith (32) - Michael van Gerwen (33). Rozhodujúci súboj sa uskutoční v utorok o 21:15.

Gabriel Clemens - Michael Smith 2:6

Michael Smith je po roku opäť vo finále majstrovstiev. Rovnako ako jeho dve predchádzajúce semifinále, aj to tohtoročné sa premenilo na miestenku do záverečného boja o kráľa šípok. Ako kľúčová sa ukázala koncovka šiesteho setu, v ktorej si Gabriel Clemens pripravil zatvorenie na bull, ale Smith vzápätí uzavrela na 83. Bullyboy získal brejk a v ôsmom sete po premenenom servisu aj zápas.

Bullyboy hral na vysokej úrovni, skončil s priemerom 101,85 na tri šípky. Darilo sa mu uzavrieť checkout z hodnoty 161. Clemens, pre ktorého to bola prvá účasť v semifinále, bol dôstojným súperom. Zažiaril najmä v doubloch, kde mal viac ako 45-percentnú úspešnosť.

Dimitri van den Bergh - Michael van Gerwen 0:6

Michael van Gerwen hrá na šampionáte s mimoriadnou ľahkosťou, čo predviedol aj v semifinále proti Dimitri van den Berghovi. Svojho vyzývateľa zničil 6:0 na sety, hoci Belgičan sa snažil zo všetkých síl a počas duelu zatvoril aj 170. Mighty Mike mal v rukáve rovnaký tromf, ako zvyčajne mal priemer na tri šípky výrazne nad 100 (108,28) a pridal neuveriteľnú presnosť zakončenia (58 %).

Van den Bergh uhral len štyri legy a musel sa skloniť pred majstrom remesla. Trojnásobný majster sveta van Gerwen bude hrať o titul po šiesty raz, vo finále sa stretne s Michaelom Smithom. Budeme svedkami reprízy finále z roku 2019.