Slúchadlá svetovej jednotke nepomohli. Už tu možno nikdy nebudem hrať, odkázal Price

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slúchadlá svetovej jednotke nepomohli. Už tu možno nikdy nebudem hrať, odkázal Price

Price so slúchadlami na ušiach. Tie zázrak nepriniesli.
Price so slúchadlami na ušiach. Tie zázrak nepriniesli.Profimedia
Bol jasným favoritom, raz už vyhral majstrovstvá sveta, ale je možné, že ďalší titul už nepridá. Po tom, čo Walesan Gerwyn Price (37) utrpel vo štvrťfinálovom súboji s Gabrielom Clemensom (39) debakel 1:5, na svojom Instagrame trpko oznámil, že v londýnskom Alexandra Palace hrá možno naposledy.

Vyzerá neohrozenie, keď hodí 180 alebo uzavrie vysokým hodom a euforicky oslavuje. Keď sa prebojoval medzi elitu, bol vo svete šípok jedinečný svojou postavou hráča rugby. Športovec medzi tučnými súpermi. Možno práve jeho prístup k športu, životnému štýlu a tréningovej usilovnosti ho urobili úspešným. Teraz je niečo inak.

Suverén narazil. Vo štvrťfinále sa stretol pre mnohých s neznámym Gabrielom Clemensom, s ktorým prehral päť setov v rade. Dav, ktorý začal cítiť senzáciu, Priceovi nepomohol. Fandenie pri úspechu outsidera, bučanie na favorita... Price prišiel na pódium so slúchadlami cez hlavu za stavu 1:3 na sety. Odohral fantastický prvý leg, zavrel na 81 a hecoval fanúšikov, že ich už nepočuje. Ale to bolo z jeho strany všetko.

Navyše, Price len ešte viac zvýšil ovácie publika. Obrovské slúchadlá neboli pohodlným doplnkom, niekedy prekážali. Price si ich zložil a nosil "špunty" do uší. Ani to nepomohlo. "Neviem, či tu ešte niekedy budem hrať," vyhlásil po zápase takmer urážlivo na svojom Instagrame.

Van Gerwen reaguje

Šampión nemohol dostať z hlavy atmosféru duelu, fanúšikovia jednoducho chceli senzáciu. Tá prišla. "Je to frustrujúce. Na tento turnaj sa pripravujete celý rok. A potom príde toto. Úplne ma to odrovnalo, ale želám veľa šťastia všetkým, ktorí sa ešte turnaja zúčastnia," napísal Walesan.

Hneď po Priceovi nastúpil na štvrťfinálový zápas jeho veľký súper Michael van Gerwen. Keď zmietol z pódia Chrisa Dobeyho, reč sa logicky dostala na Priceove slúchadlá. "Bolo to bizarné...," opísal van Gerwen svoj pohľad. "Na jeho mieste by som to nerobil. Ten chlap okolo seba niečo vytvoril a je veľmi ťažké sa toho zbaviť, najmä takýmto spôsobom. Myslím, že je lepšie to ignorovať. Možno sa nenávisť voči nemu stupňuje, ale musí sa nad ňu povzniesť. Je príliš dobrý na to, aby ho fanúšikovia vyradili z hry," myslí si holandský šípkar, ktorý sa stále usiluje o svoj štvrtý triumf v Ally Pally.

Lepšie je nepočuť

Slúchadlá na hlavách hráčov šípok sa na pódiu majstrovstiev sveta objavili pravdepodobne prvýkrát. Price sa už predtým vyhrážal, že ich použije počas tohtoročného turnaja. Po víťaznom dueli s Raymondom van Barneveldom sa necítil pohodlne. "Nebolo to príjemné. Myslím si, že keby Raymond hral v zápase lepšie a mal možnosti, emócie publika by sa ešte viac obrátili proti mne. Asi by som si nasadil slúchadlá, ale teraz to nebolo potrebné," povedal po stretnutí tretieho kola. "Niekedy jednoducho potrebujete slúchadlá. Prvýkrát som to vyskúšal doma počas vianočných prázdnin len so "špuntami", ale aj tak som veľa počul. So slúchadlami na ušiach nepočujem ani svoje deti, takže viem, že fungujú dobre," zasmial sa počas pozápasového rozhovoru.

Po štvrťfinále mu už do reči nebolo. Gerwyn Price dopláca na to, že je svojský, často provokuje a niekedy nedokáže ustáť dianie pri terči. Diváci na podujatí European Tour v pražskej Královke toho boli svedkami, keď sa ho Adrian Lewis po prehre snažil utešiť. Walesan reagoval nahnevane, dokonca nepodal svojmu súperovi ruku. "Ľudia si o mne urobili zlú predstavu na základe niekoľkých drobností, ktoré sa stali pred niekoľkými rokmi. Chcel by som dostať šancu ukázať, kto naozaj som," povedal počas tohtoročných majstrovstiev sveta. Žiaľ, nepodarilo sa mu to.