Tretie finále už premenil na titul. Michael Smith je novým majstrom sveta!

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretie finále už premenil na titul. Michael Smith je novým majstrom sveta!

Smithovi to do tretice vyšlo.
Smithovi to do tretice vyšlo.Profimedia
Bola to veľkolepá bitka. Finále vrcholného podujatia sezóny v šípkach ovládol Michael Smith (33) aj vďaka neuveriteľnému uzavretiu na deväť šípok. Angličan si v napínavom finálovom súboji pred burácajúcim publikom v Alexandra Palace poradil s Michaelom van Gerwenom (34), stal sa majstrom sveta a novou svetovou jednotkou. 

Michael Smith - Michael van Gerwen 7:4

Vo finále, ktoré naplnilo všetky predzápasové očakávania, Smith konečne naplnil svoj šipkársky potenciál a stal sa majstrom sveta, keď v epickej bitke porazil van Gerwena.

Rodák z mesta St Helens predviedol v tretej časti druhého setu absolútnu parádu a divákom v Ally Pally naservíroval deväť perfektných šípok a postaral sa o finálový 9-darter. "MVG" bol tiež blízko k tejto paráde, ale pár sekúnd pred Smithom netrafil double 12, čím Angličanovi ponúkol svetlá reflektorov.

"Znie to úžasne, ale nechcem začať plakať a podľahnúť emóciám," nechal sa počuť Smith na pódiu v Alexandra Palace a skromne dodal: "Michael ma tam pustil a ja som konečne využil svoju šancu."

"Bully Boy" ovládol najväčší turnaj sezóny a po mesiac starom prelomovom víťazstve na Grand Slam of Darts sa stal svetovou jednotkou. "Keď som vyhrala Grand Slam, povedal som si, že budem svetovou jednotkou. Chcem urobiť to, čo Van Gerwen, chcem prevziať nadvládu nad týmto športom, aj keď on je stále tu," povedal víťaz priamo pred svojím finálovým súperom.

"Na majstrovstvách sveta je to teraz medzi nami 1:1. Obaja však vieme, že sme tu spolu nehrali naposledy," vyjadril sa Smith a tešil sa na ďalší súboj s Holanďanom. "V posledných setoch som nehral veľmi dobre, ale to je moja chyba. Klamal by som, keby som povedal, že mi to nie je ľúto. Michaelovi to nič neuberá, odohral skvelý zápas. Musíte uznať, že si to zaslúžil," uviedol van Gerwen.