Portugalsko je po 16 rokoch vo štvrťfinále, Shaqiri sa ospravedlnil fanúšikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalsko je po 16 rokoch vo štvrťfinále, Shaqiri sa ospravedlnil fanúšikom

Gólová oslava hráčov Portugalska. Dokopy si ju užili šesťkrát.
Gólová oslava hráčov Portugalska. Dokopy si ju užili šesťkrát.Profimedia
Hrdinom večer bol útočník Gonçalo Ramos (21). V zostave nastúpil namiesto Cristiana Ronalda (37) a trénerovi Santosovi (68) sa za šancu odvďačil tromi presnými zásahmi. Portugalsko si po šestnástich rokoch zahrá štvrťfinále na majstrovstvách sveta. Stretne sa s Marokom.

Dvadsaťjedenročný futbalista pritom v národnom tíme debutoval len tri dni pred začiatkom svetového šampionátu v priateľskom zápase. Pri svojej premiére v základnej zostave sa blysol hetrikom. Predtým odohral desať minút.

"Je to úžasné. Náš sen naďalej žije, ale ešte je priskoro o tom hovoriť. Mám z nášho výkonu dobrý pocit. V tíme si veríme všetci navzájom a verím si aj ja. O tom, či vo štvrťfinále opäť nastúpim v základe, nerozhodujem ja, ale niekto iný," radoval sa Ramos. A vyjadril sa aj na tému náhrady Ronalda.

"Cristiano sa rozpráva nielen so mnou, ale so všetkými v tíme. Je to náš líder. Neustále sa nám snaží pomôcť," prezradil po záverečnom hvizde.

Zakončovateľ Benficy, o ktorom veľa fanúšikov pred stretnutím so Švajčiarskom nevedelo, nezostal svojej prezývke "čarodejník" nič dlžný. Postaral sa o magický večer.  Portugalsko si súboj užívalo. V ofenzíve ťahal akcie a vytváral pozície či gólové príležitosti spoluhráčom mimoriadne aktívny Joao Félix.

"Odohrali sme veľký zápas a mám z toho radosť. Pre nás je najdôležitejšie naďalej sa stopercentne koncentrovať a pripraviť na ďalší duel. Čo sa týka absencie Ronalda v základnej zostave, na túto otázku nebudem odpovedať," zdôraznil tréner Fernando Santos.

Švajčiari si pred výkopom verili. Po postupe zo skupiny chceli rozbehnutého favorita prekvapiť, no to sa im vôbec nepodarilo. Katar opúšťajú s debaklom. "Ospravedlňujem sa v mene tímu všetkým fanúšikom, ktorých sme dnes večer sklamali. Nevyšiel nám zápasový plán. Naopak Portugalsko v stretnutí ukázalo svoju obrovskú kvalitu," povedal sklamaný Xherdan Shaqiri.