Alpine si po trestoch zavolal Gaslyho na koberček: Niektoré veci budeme robiť inak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alpine si po trestoch zavolal Gaslyho na koberček: Niektoré veci budeme robiť inak

Gasly prebral s tímom spôsob komunikácie.
Gasly prebral s tímom spôsob komunikácie.Reuters
Alpine absolvoval 90-minútové stretnutie s Pierrom Gaslym (27) po jeho dvojitom treste na Veľkej cene Španielska, aby prediskutoval, ako zlepšiť komunikáciu s Francúzom, uviedol v piatok šéf tímu Otmar Szafnauer (58).

Gasly, ktorý prišiel do tímu Alpine na konci minulej sezóny z AlphaTauri, sa 3. júna na okruhu Catalunya kvalifikoval na štvrtom mieste, potom ale dostal dva tresty v podobe posunu o šiesť priečok za to, že bránil súperom. Preteky dokončil tam, kde ich odštartoval, teda na 10. mieste.

"Medzi podujatiami v Španielsku a Kanade sme sa stretli s Pierrom a jeho inžinierskym tímom. Asi hodinu a pol sme diskutovali o komunikačnej stratégii, informáciách, ktoré potrebuje a ktoré dostáva. Jednoducho to chceme zlepšiť," vysvetlil Szafnauer a doplnil:

"Musíme sa uistiť, že keď sa kvalifikujeme tak vysoko, môžeme tam aj skutočne pretekať. Niektoré veci budeme robiť inak, najmä na Pierrovej strane."

Rodák z Rumunska povedal, že Esteban Ocon, ktorý je v Alpine už štvrtú sezónu, bol viac zvyknutý na svoj inžiniersky tím ako Gasly. Ten novinárom povedal, že došlo k malým chybám, ktoré boli prehodnotené a postupy i komunikácia sa zlepšia.

Francúza postihla ďalšia smola v prvom piatkovom tréningu, keď sa jeho auto zastavilo na okraji trate s niečím, čo vyzeralo ako problém so spojkou. Szafnauer uviedol, že tím, ktorý je v súčasnosti piaty v poradí, testoval náhradné volanty na oboch vozidlách, aby skontroloval ich funkčnosť.

"Po zvyšok víkendu ich nepoužívame, pokiaľ nie sú potrebné. Mali sme problém s elektronikou v rámci volantu na Pierrovom aute. Keď sme ho dostali späť a nasadili naň volant, ktorý nebol náhradný, všetko bolo v poriadku," uviedol na margo komplikácie.