Ricciardo nechcel nič uponáhľať, vrátiť by sa mal v Austine

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ricciardo nechcel nič uponáhľať, vrátiť by sa mal v Austine

Ricciardo vynechal päť pretekov, keďže v auguste havaroval.
Ricciardo vynechal päť pretekov, keďže v auguste havaroval.Reuters
Tím Formuly 1 AlphaTauri očakáva návrat Daniela Ricciarda (34) na Veľkú cenu USA v Austine 22. októbra, uviedol v piatok šéf tímu vlastneného Red Bullom Peter Bayer.

Austrálsky jazdec vynechal päť pretekov, odkedy v auguste havaroval a zlomil si ruku v tréningu na Veľkú cenu Holandska. Nahradiol ho mladý Novozélanďan Liam Lawson.

"Určite je to v pláne," odpovedal Bayer novinárom na Veľkej cene Kataru na otázku, či sa očakáva Ricciardov návrat v Texase.

"V pondelok bol na simulátore a povedal, že by mohol ísť takmer až do konca, ale nie je to stopercentné a nechce nič uponáhľať. Disponujeme úžasným luxusom - máme najlepšieho tretieho jazdca, ktorý môže naskočiť do auta. Preto sme sa spoločne rozhodli, že mu dáme ešte trochu času a vrátiť by sa mal v Austine."

AlphaTauri je v Pohári konštruktérov na poslednom mieste, ale Lawson minulý mesiac v Singapure vyjazdil doteraz najlepšie tímové umiestnenie v roku 2023 - deviate miesto. Bayer povedal, že ho po jeho pôsobivom výkone v Marina Bay nazval "Levom Liamom".

"Odvádza vynikajúcu prácu v spolupráci s inžiniermi... Zlepšuje sa kolo za kolom. Veľmi rýchlo sa učí a bojuje. Stále dosahuje dobré výsledky, takže som veľmi rád, že ho máme na palube ako súčasť rodiny," skonštatoval Rakúšan.

Lawson sa v budúcej sezóne vráti do úlohy náhradníka, pričom Ricciardo bude partnerom Japonca Júkiho Cunodu.

"Máme len dve miesta a Daniel ponúka veľa skúseností, najmä pokiaľ ide o nastavenie auta, s čím sme mali problémy. Dospeli sme k záveru, že na to, aby sme sa mohli uchádzať o špičku v strede poľa, potrebujeme jedného skúseného jazdca, ale naďalej budeme vychovávať mladé talenty, ktoré nakoniec skončia v Red Bull Racing," doplnil Bayer.