Varovania šéfa automobilky ho nerozhádzali. V Alpine sa chystajú zmeny, tvrdí Szafnauer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Varovania šéfa automobilky ho nerozhádzali. V Alpine sa chystajú zmeny, tvrdí Szafnauer
Pierre Gasly z Alpine počas piatkového tréningu v Monaku.
Pierre Gasly z Alpine počas piatkového tréningu v Monaku.Reuters
V tíme Alpine sa chystajú zmeny, ale bude to trvať dlho, povedal riaditeľ tímu Otmar Szafnauer na Veľkej cene Monaka. Stalo sa tak potom, ako generálny riaditeľ automobilky Renault, ktorý vlastní Alpine, Laurent Rossi varoval pred dôsledkami neúspechu.

Rossi tento mesiac na Veľkej cene Miami pre formula1.com prezradil, že ak sa výkonnosť nezlepší, do konca sezóny urobí zmeny a "zodpovednosť sa zastaví na Otmarovi".

Alpine skončil v minulej sezóne celkovo štvrtý, ale v súčasnosti je šiesty, bodovo vyrovnaný s piatym McLarenom, no zaostáva za očakávaniami. Situáciu zhoršil Španiel Fernando Alonso, ktorý opustil Alpine na konci minulého roka a vymenil ho za Aston Martin. S tým sa dostal zo siedmeho na druhé miesto v celkovom poradí a stál už štyrikrát na stupňoch víťazov.

Austrálčan Oscar Piastri, bývalý záložný jazdec Alpine, ktorý odišiel po naťahovaní so zmluvou v minulej sezóne, teraz preteká za McLaren.

Šéf tímu Alpine Otmar Szafnauer.
Šéf tímu Alpine Otmar Szafnauer.Reuters

"Tvrdo pracujeme na tom, aby sme čo najlepšie splnili úlohu zlepšiť tohtoročné auto," povedal Szafnauer novinárom.

"Nie sme nespokojní preto, že nie sme Red Bull. V rámci našej bezprostrednej konkurencie sme stiahli niečo na Ferrari aj Mercedes. Tento rok vyčnieva Aston, ktorý sa zo siedmeho miesta stal druhým, možno tretím najrýchlejším autom. Dosiahli sme väčšinu našich cieľov, nie však všetky počas zimy. Aby sme dosiahli všetky, musíme urobiť určité zmeny v rámci organizácie. Tieto zmeny sa blížia."

Szafnauer, ktorý prišiel do Alpine minulý rok z Aston Martinu, poznamenal, že ho Rossiho komentáre nevyviedli z miery. Zdôraznil, že zmeny sa dali do pohybu už pred nimi. Veterán Formuly 1 uviedol, že prvých šesť či dokonca viac mesiacov strávil hodnotením štruktúry a systémov tímu. Teraz už dobre rozumie situácii a má pripravené plány.

Takisto sa nechal počuť, že obmedzenia rozpočtového limitu skrátili čas, ktorý bol k dispozícii v aerodynamickom tuneli.

"Nie je to otázka tvrdšej práce alebo o tom, že máme pracovať viac, ako to bolo v minulosti. Viete, pamätám si na časy Brawnu. Keď som tam bol, prevádzkovali sme tri tunely. Teraz už nemôžete prevádzkovať tri tunely. Nie je to otázka kvantity. Je to otázka kvality a dosiahnutie správnej kvality si vyžaduje čas, a to závisí na ľuďoch. Máme plány, hovoríme so správnymi ľuďmi. Chce to len čas," podotkol Szafnauer.