Mick Schumacher vyriešil svoju budúcnosť, bude hájiť farby dvoch automobiliek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mick Schumacher vyriešil svoju budúcnosť, bude hájiť farby dvoch automobiliek

Schumacher si skúsi novú kapitolu.
Schumacher si skúsi novú kapitolu.Reuters
Mick Schumacher (24) bude po ročnom pôsobení na okraji F1 v budúcej sezóne pretekať za Alpine vo svetovom šampionáte vytrvalostných pretekov, uviedol v stredu nemecký jazdec a značka vlastnená Renaultom. Ostáva však aj rezervným jazdcom Mercedesu.

Alpine prihlási do majstrovstiev dve vozidlá A424 Hypercars so synom sedemnásobného majstra sveta F1 Michaela Schumachera, ktorého kolegovia budú francúzski jazdci Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere, Charles Milesi a Paul-Loup Chatin, ako aj k Rakúšan Ferdinand Habsburg.

Mick Schumacher, ktorý v rokoch 2021 a 2022 pretekal za Haas vo Formule 1 a tento rok strávil ako rezervný člen Mercedesu, bude v šampionáte debutovať. "S tímom Alpine sa pre mňa začína nová kapitola. Vyrastal som na jednomiestnych autách, takže jazda v monoposte s uzavretým kokpitom a zakrytými kolesami je skvelou príležitosťou na zdokonalenie mojich jazdeckých schopností," vyjadril sa a doplnil:

"Tento rok mi preteky veľmi chýbali. Je to to, čo som rád robil od detstva a niekedy bolo ťažké sledovať ostatných jazdcov, ako vyrážajú na trať."

Spoločnosť Alpine uviedla, že zloženie posádky oboch vozidiel bude oznámené 7. februára. Sezóna, ktorej vrcholom je júnový pretek 24 hodín Le Mans, sa začne v marci v Katare. Williams je jediným tímom v F1, ktorý má ešte potenciálne voľné miesto na rok 2024.