Quick proti Kings. Tarasenko sa vráti do St. Louis: Ktoré zápasy NHL budú najpikantnejšie?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Quick proti Kings. Tarasenko sa vráti do St. Louis: Ktoré zápasy NHL budú najpikantnejšie?
Nastúpi Quick proti "svojmu" LA Kings?
Nastúpi Quick proti "svojmu" LA Kings?TASR
Pred uzávierkou prestupov v NHL sme mohli vidieť viacero nesmierne zaujímavých výmen a často aj emotívnych rozlúčok. Aj preto sa niektoré "bežné" zápasy záveru základnej časti zmenia na nesmierne sledované a pútavé.

Nahnevaný Quick proti Kings?

Takým bude predovšetkým stretnutie naplánované 7. apríla 2023. Na ľad Vegas Golden Knights pricestuje Los Angeles Kings. Brankár Jonathan Quick má "ťažké srdce" na organizáciu, v ktorej strávil šestnásť rokov a priviedol ju k dvom ziskom Stanleyho pohára.

Generálny manažér Rob Blake ho vymenil do Columbusu, jedného z najhorších tímov NHL. Vzhľadom na veľkú nevôľu legendárneho gólmana ho Blue Jackets následne poslali za minimálnu protihodnotu do Vegas, ktoré bude bojovať o úspech v play-off.

"Rytierom" pred začiatkom ročníka vypadol Robin Lehner, preto nastal problém v bránkovisku, no napriek tomu je toto mužstvo najlepšie v Západnej konferencii.

Výbornú sezónu prežíva Logan Thompson, chrbát mu kryje Adin Hill, no ani táto dvojica momentálne nie je zdravotne stopercentná. Preto existuje veľká šanca, že Quick bude chytať. Či aj v určite emocionálnom stretnutí s Kings, je otázne.

Návrat Tarasenka

Rovnako 7. apríla pricestuje do St. Louis hviezdami nabitý káder NY Rangers. To znamená, že "domov" sa vráti Vladimir Tarasenko. Ruský krídelník nikdy nehral v NHL za iný tím ako Blues. Rovnaká situácia nehrozí pri druhom veľkom mene. Patrick Kane sa proti Chicagu nepostaví.

Spomínané Los Angeles privíta 17. marca v domácom Staples Centre hráčov Columbusu, takže bývalým spoluhráčom budú čeliť brankár Joonas Korpisalo a obranca Vladislav Gavrikov.

Bertuzzi dvakrát proti červeným krídlam

Hneď dvakrát po sebe, najskôr 11. a následne aj 12. marca sa proti Detroitu postaví v drese Bostonu útočník Tyler Bertuzzi. Najskôr v aréne Bruins a následne v "meste motorov". Dmitrij Orlov si proti Ovečkinovi a spol. premiérovo zahrá počas predposledného kola základnej časti, konkrétne 12. apríla.

Skúsený bek Luke Schenn sa už v noci zo 4. na 5. marca vráti v drese Toronta do Vancouveru, odkiaľ nedávno do Maple Leafs prišiel. Calgary 15. marca zavíta na ľad Arizony už aj s Troyom Stecherom a Nickom Ritchiem, na druhej strane by mal stáť jeho brat Brett Ritchie.

Na konci aktuálneho mesiaca zas Chicago hostí s Maxom Domim, kde bol vymenený tento už bývalý najproduktívnejší hráč Blackhawks.

Winnipeg najskôr 13. marca cestuje do Tampy Bay, kde pôsobil Vladislav Namestnikov a následne o päť dní hrá v Nashville. Odtiaľ dorazil Nino Niederreiter. Dvojzápas s Detroitom zažije 22. a 24. marca Jakub Vrána, už v drese St. Louis Blues.