Rangers po skvelom obrate siedmy raz v rade víťazne, v Minnesote čarovali brankári

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rangers po skvelom obrate siedmy raz v rade víťazne, v Minnesote čarovali brankári
Iľja Šesťorkin chytá strelu Dereka Ryana.
Iľja Šesťorkin chytá strelu Dereka Ryana. Profimedia
Z piatka na sobotu videla NHL päť duelov, v ktorých nehral ani jeden slovenský zástupca. Hneď tri stretnutia šli do predĺženia, dve aj do samostatných nájazdov.

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 5:4

Anders Lee a Brock Nelson za Islanders a Rickard Rakell za hosťujúci Pittsburgh. Trojica má spoločné to, že dala v noci po dva góly, len aby v čase 57:17 bol hrdinom skúsený Zach Parise. Rovných 40 striel vychytal brankár Newyorčanov Iľja Sorokin.

Domáci vo Východnej konferencii dorovnali Penguins na hranicu 63 bodov, avšak tím okolo Sidneyho Crosbyho (na siedmej priečke) odohral o štyri zápasy menej (54) ako celok z Long Islandu (58).

Minnesota Wild - Dallas Stars 2:1 sn

Úspešnosť zákrokov na úrovni 96,7 a 96,9 % mali brankári v súboji medzi Minnesotou a Dallasom. Celkovo 29 koncoviek zneškodnil víťazný Filip Gustavsson, o dva viac porazený Jake Oettinger. O dvoch bodoch pre domácich rozhodol vo štvrtej rade samostatných nájazdov Matthew Boldy.

Edmonton Oilers - New York Rangers 4:5 sn

Edmonton viedol nad Newyorčanmi 3:0 i 4:1 už v prvej tretine, ale nakoniec nevyhral. Rangers s Jaroslavom Halákom na striedačke postupne duel vyrovnali, do predĺženia ho poslal Mika Zibanejad. Ani päť minút navyše zápas nerozhodlo, nasledovali samostatné nájazdy.

V nich uspeli hneď v prvých sériach Ryan Nugent-Hopkins a Kaapo Kakko, potom sa činili muži v maskách. Šiesta séria bola rozhodujúca, keď sa presadil Alexis Lafrenière. Hostia vyhrali siedmy raz po sebe a patrí im piata priečka na východe, Edmonton je po troch prehrách v rade na Západe šiesty.

Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 3:4 pp

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3:6