Real - Barcelona: Piqué má pred sebou najťažšie El Clásico, je pripravený bojovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real - Barcelona: Piqué má pred sebou najťažšie El Clásico, je pripravený bojovať

Real - Barcelona: Piqué má pred sebou najťažšie El Clásico, je pripravený bojovať
Real - Barcelona: Piqué má pred sebou najťažšie El Clásico, je pripravený bojovaťAFP
Katalánsky stopér sa v Barcelone po letnom prestupovom období dostal do úzadia. Až viacero zranení prinútilo trénera Xaviho Hernándeza (42), aby sa v posledných vystúpeniach obrátil na svoje číslo tri - a teraz ho čaká najťažšia skúška, Real Madrid.

Gerard Piqué (35) je zvyčajne jedným z najčastejších protagonistov stretnutí Realu Madrid a Barcelony na Santiago Bernabéu alebo na Camp Nou. 

Stredný obranca, ktorý je vyhláseným nepriateľom fanúšikov Realu, si už na piskot a urážky pri každej návšteve hlavného mesta zvykol. Stopér sa s touto situáciou zďaleka nenecháva ovplyvňovať. Naopak, využíva ju vo svoj prospech.

Katalánsky patriot sa s úradujúcimi šampiónmi La Ligy a Ligy majstrov stretol v 42-prípadoch. Z toho dvakrát ešte ako hráč Realu Zaragoza (raz remizoval a raz prehral).

Ako futbalista katalánskeho veľkoklubu si nepočínal vôbec zle, čiastočne aj preto, že bol súčasťou najúspešnejšieho obdobia Barcelony v jej histórii. Piqué vyhral 19 zápasov a 12 prehral. Zvyšok remizoval. To znamená, že prakticky v polovici duelov proti najväčšiemu rivalovi zvíťazil. 

Nezabudnuteľné spomienky 

Jeho debut na Santiago Bernabéu sa odohral v máji 2009, keď Barcelona zdemolavala Real na jeho pôde 6:2. Okrem výsledku sa mu pošťastilo streliť šiesty a zároveň posledný gól zápasu, v ktorom otváral skóre Higuaín.

Na začiatku druhého polčasu síce Ramos znížil na 2:3, ale Messi s Henrym strelili po dvoch góloch a doviedli "Blaugranas" k vysokému víťazstvu. Jeden gól pridal Carles Puyol.

Rovnako ďalšie derby sa pre Piquého skončilo víťazne, ale nie je tak pamätné ako spomínaný slávny debakel. V novembri 2010 bol súčasťou drtivej výhry Barcelony 5:0, keď Camp Nou rozjasal piatym gólom Jeffren. V 34-rokoch pôsobí v druhej najvyššej thajskej súťaži.

Situácia sa pre Piquého zmenila. Nenastupuje pravidelne.
Situácia sa pre Piquého zmenila. Nenastupuje pravidelne.Flashscore

Veľmi rozdielna pozícia

Piqué, ktorý si zo stredajšej remízy s Interom odniesol zranenie, by sa mohol v nedeľu vrátiť na lavičku. Rovnako stopér Jules Koundé dúfa, že sa po zranení dostane do hry.

Veľké investície klubu, ktorý predal časť svojho majetku, aby vybudoval špičkový tím a dosiahol krátkodobé výsledky, sú hlavným dôvodom, prečo bol veterán odsunutý na vedľajšiu koľaj. Svoj debut v prebiehajúcom ročníku La Ligy si pripísal až v 5. kole na ihrisku Cádizu.

Táto nová pozícia je nepopierateľná, najmä ak poukážeme na ďalšiu skutočnosť: v prvých troch dueloch skupinovej fázy Ligy majstrov bol náhradníkom a proti Bayernu Mníchov nehral ani minútu. Vo zvyšných dvoch, proti Viktorii Plzeň a Interi Miláno, sa objavil až v druhom polčase. V oboch prípadoch preto, že jeho konkurencia v klube nebola schopná pokračovať.

Aktuálne tabuľkové postavenie dvoch odvekých rivalov.
Aktuálne tabuľkové postavenie dvoch odvekých rivalov.Flashscore

Koundé bude pre zápas s Realom pripravený. Xavi má možnosť využiť aj Marcosa Alonsa, ktorý si pozíciu stopéra nedávno vyskúšal. 

Ďalší stredný obranca Eric Garcia by mal nastúpiť. Na rozdiel od toho, na čo bol Piqué počas celej kariéry zvyknutý, všetko nasvedčuje tomu, že začne na Santiago Bernabéu z lavičky. 

To ale neznamená, že tento veterán nezohrá v derby svoju rolu.